Više od 900 učenika na Sportskim igrama mladih u Posušju

Inače, Sportske igre mladih jedna je vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade koja ima za cilj promociju prijateljstva, solidarnosti i fair playa.

FENA | 9. LIPNJA 2023. | 12:28

U okviru manifestacije Posuško lito danas se održavaju Sportske igre mladih, jedan od najatraktivnijih i najvećih sportskih događaja za mlade, koji je ove godine okupio više od 900 učenika svih osnovnih škola na platou Trga hrvatskih branitelja u Posušju.

Nakon glazbeno-scenskog programa i animacije sudionika za nadolazeće discipline, općinski načelnik Ante Begić uputio je pozdrave svim sudionicima uz želju da se dobro zabave i ostvare dobre rezultate, priopćeno je iz Općine Posušje.

Potom je maskota igara Viktor, zajedno s učenicima i načelnikom zapalila plamen koji je simbolično označio početak natjecanja, a s obzirom na veliki broj sudionika, istovremeno su se održavala natjecanja u nekoliko kategorija na različitim lokacijama.


Tako je na Trgu hrvatskih branitelja održana utrka na 60 metara, a istovremeno je na igralištu OŠ Ivana Mažuranića održano natjecanje u igri graničar.

Tijekom poslijepodneva održat će se natjecanje u košarci i malom nogometu za različite uzraste, nakon čega će uslijediti uručivanje nagrada i svečano zatvaranje igara.

Inače, Sportske igre mladih jedna je vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade koja ima za cilj promociju prijateljstva, solidarnosti i fair playa.

Prvi put su održane 1996. godine u Hrvatskoj, a do sada je na Sportskim igrama mladih sudjelovalo preko milijun i pol natjecatelja. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, a podršku im daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, navodi se u priopćenju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.