Više od 900 učenika na Sportskim igrama mladih u Posušju

Inače, Sportske igre mladih jedna je vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade koja ima za cilj promociju prijateljstva, solidarnosti i fair playa.

FENA | 9. LIPNJA 2023. | 12:28

U okviru manifestacije Posuško lito danas se održavaju Sportske igre mladih, jedan od najatraktivnijih i najvećih sportskih događaja za mlade, koji je ove godine okupio više od 900 učenika svih osnovnih škola na platou Trga hrvatskih branitelja u Posušju.

Nakon glazbeno-scenskog programa i animacije sudionika za nadolazeće discipline, općinski načelnik Ante Begić uputio je pozdrave svim sudionicima uz želju da se dobro zabave i ostvare dobre rezultate, priopćeno je iz Općine Posušje.

Potom je maskota igara Viktor, zajedno s učenicima i načelnikom zapalila plamen koji je simbolično označio početak natjecanja, a s obzirom na veliki broj sudionika, istovremeno su se održavala natjecanja u nekoliko kategorija na različitim lokacijama.


Tako je na Trgu hrvatskih branitelja održana utrka na 60 metara, a istovremeno je na igralištu OŠ Ivana Mažuranića održano natjecanje u igri graničar.

Tijekom poslijepodneva održat će se natjecanje u košarci i malom nogometu za različite uzraste, nakon čega će uslijediti uručivanje nagrada i svečano zatvaranje igara.

Inače, Sportske igre mladih jedna je vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade koja ima za cilj promociju prijateljstva, solidarnosti i fair playa.

Prvi put su održane 1996. godine u Hrvatskoj, a do sada je na Sportskim igrama mladih sudjelovalo preko milijun i pol natjecatelja. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, a podršku im daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, navodi se u priopćenju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.