Vijeće ministara BiH i Vlada Hrvatske potpisali su važan sporazum, evo o čemu je riječ

FOTO: FENA

Butković je istaknuo da će Hrvatske ceste nakon današnjeg sporazuma hitno krenuti u realizaciju projekta

BILD.BA | 12. RUJNA 2023. | 13:12
IZVOR: FENA

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto i ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Hrvatske o rekonstruciji mosta Brčko - Gunja.

Forto je nakon potpisivanja izjavio da je sada na redu izrada projektne dokumentacije, a da se nada da će do kraja naredne godine početi i radovi.

Dodao je da je s hrvatskim kolegom razgovarao o ponovnom uvođenju željezničke linije Sarajevo - Zagreb i olakšavanju carinskih procedura u željezničkom prijevozu.


Forto je naveo da je razgovarano i o nastavku suradnje na izgradnji mostova u Novom Gradu i Orašju, povezivanju brzom cestom iz Hrvatske preko Bosanske krajine prema Sarajevu i Podgorici, te o rekonstrukciji Unske pruge.

Butković je istaknuo da će Hrvatske ceste nakon današnjeg sporazuma hitno krenuti u realizaciju tog projekta po uzoru na dosadašnju suradnju.

Podsjetio je da su zajedničkim trudom već realizirani veliki projekti, kao što su mostovi kod Svilaja i Gradiške, te je istakao da postoji dobra volja s hrvatske strane za realizaciju projekata koje je ministar Forto spomenuo.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.