Izdvojeno mišljenje: Bošnjački mediji ne podnose kad Hrvati navijaju za Vatrene, a smetaju im i uspjesi Zrinjskog

Tjedni pregled Velimira Begića

VELIMIR BEGIĆ | 23. RUJNA 2023. | 17:38

Subota je na portalu Bild.ba rezervirana za 'Izdvojeno mišljenje' Velimira Begića.

U nastavku pročitajte koji su događaji u minulom tjednu našem autoru zapali za oko.

Nedjelja, 17. rujna 2023.


Hrvati su još jednom pokazali da su jedini normalan i civiliziran narod u Bosni i Hercegovini. Nakon što su mu ranije bili otkazani svi predviđeni susreti sa Srbima u Banjoj Luci, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt boravio je u tom gradu gdje se sastao s biskupom Komaricom.

Da mu nema Hrvata ne bi se imao gdje 'izvrtiti'. Dan ranije bio je u Mostaru na Davis cup meču između reprezentacija BiH i Njemačke. I družio se s hrvatskim političarima.

Po povratku iz Banje Luke iz njegovog ureda su konstatirali kako u Bosni i Hercegovini ne postoje unutarnje granice. Iako je nekoliko dana ranije itekako shvatio da postoje, a vjerojatno shvaća i da ih još nedostaje.

Ponedjeljak, 18. rujna 2023.

Zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske raspravljat će o nacrtu zakona o djelovanju nevladinih organizacija i sličnih udruženja u RS-u. Milorad Dodik je najavio da će ovaj zakon "preuzeti" iz američkog zakonodavstva te na svakom mjestu gdje piše SAD, pisat će Republika Srpska.

Ako se usvoji, sve neprofitne organizacije koje se financiraju iz inozmestva bit će proglašeni "stranim agentima", a neke od njih tada bi sigurno bile nazvane pravim imenom.

Utorak, 19. rujna 2023.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevldi Hurtić održali su danas sastanak sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom na kojem su razgovarali o planu tranzicije i odgovornosti upravljanja migracijama.

Sva trojica rekli su nakon sastanka kako migrantska kriza nije problem za BiH. Ako su oni to rekli znači da je problem i da bi nas uskoro očekuje migrantski val.

Srijeda, 20. rujna 2023.

Uzurpator hrvatskog mjesta u Predsjedništvu BiH Željko Komšić održao je govor u UN-u. Glupo bilo analizirati taj govor u kojem govori o udarima na demokraciju u BiH, a upravu je on najviše silovao i do smrti udarao demokraciju u ovoj daytonskoj ili AVNOJ-evskoj tvorevini. Osramotio je i tvorevinu koju predstavlja, i demokraciju, i… I kravatu! Gledajući i slušajući rečeno, nameće se zaključak kako političari moraju pokazviati više odgovornosti za ono što rade. Kao, primjerice sportaši koji uoči, za vrijeme ili nakon natjecanja imaju doping kontrolu. Tako bi političarima prije nego iziđu na govornicu trebalo napraviti psihotest i alkotest.

Četvrtak, 21. rujna 2023.

Bošnjački mediji ne mogu podnijeti kada Hrvati navijaju za uspješne vatrene, a po njima bi trebale za neuspješne Zmajeve, ali ni oni nisu imuni na to pa teško podnose uspjehe Zrinjskog u Europi ove sezone, pobjedu proglašavaju već na poluvremenu i guštaju u velikom porazu Zrinjskog. Nisam primijetio da se u Sarajevu itko veseli uspjehu Zrinjskog, a budući da su bošnjački obavještajci svjesni kako su im mediji nebitni podvalili su priču o ustaškom Zrinjskom Talijanima, a priču o logoru za Bošnjake na mjestu današnjeg stadiona Zrinjskog podvalili su službenoj stranici nizozemskog kluba pa su se Nizozemci morali i ispričavati. O velikoj pobjedi nad AZ Alkmarom već je sve napisano.

Petak, 22. rujna 2023.

''Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastali su se u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Visoki dužnosnici su na sastanku razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, aktualnoj političkoj situaciji te izmjenama izbornog zakonodavstva'', tako piše u priopćenju HDZ-a BiH.

Zar izborni zakon već nije trebao biti dogovoren ili će to biti još jedno predizborno obećanje za sljedeću godinu?

Subota, 23. rujna 2023.

Nije dugo trebalo da se potvrde moje gorenavedene teze od srijede. Ali to nije sve! Ministar obrane Zukan Helez optužio je kolegu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da koristi narkotike, a već jutros Nešić je najavio tužbu uz poruku da je Helezu "alkohol poremetio stanje uma".

"Što se tiče Nešića, njemu zavisi koliko potegne 'bijelog', tako reagira. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema", izjavio je Helez. Nije dugo trebalo da odgovori Nešić koji kaže da je "Zukanu alkohol pomutio stanje uma". Pod hitno uvesti, za početak barem, alkotest!

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Dugogodišnji novinar i urednik. Završio studij novinarstva. Radio u brojnim medijima u BiH i Hrvatskoj.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.