Velika tuga u obitelji Gorana Ivaniševića: Tenisač se oprašta od bliskog člana obitelji

FOTO: PROFIMEDIA

Posljednji ispraćaj pokojnika će se održati na splitskom Lovrincu.

BILD.BA | 10. SRPNJA 2024. | 12:05

Tragedija je pogodila obitelj Gorana Ivaniševića upravo u danima kada se zaljubljenici u tenis i teniski svijet prisjeća Goranov najveći uspjeh karijere iz Wimledona.

U 80. godini preminuo je Mladen Ivanišević, samozatajni Goranov stric, mlađi brat njegova oca Srđana. Srđan i Mladen Ivanišević rođeni su u obitelji Šime Ivaniševića, javlja Slobodna Dalmacija.

"Ja sam Ivanišević, ali sam zapravo Kukoč. Kako? Sad ću objasniti... Moji su došli u Split iz Poljica prije 400 godina. Jedan Ivan Kukoč, s dva sina Jerkom i Petrom.


Kad su došli u Split dodali su, radi Ivana, prezimenu Kukoč i ono Ivanišević, pa su se moji preci godinama zvali Ivanišević-Kukoč. Onda je moj pradida dobio nadimak Đinđerica. A moj dida Frane je rekao: 'Čekaj, ne mogu ja bit Frane Ivanišević Kukoč Đinđerica! To je za popi*dit dugo!", ispričao je Srđan Ivanišević.

"Maknuo je ono Kukoč, ostalo je samo Ivanišević Đinđerica. Otkad su došli u Split, muški dio familije imao je samo dva imena – Jere i Frane! I nakon pustih Jere, Frane, Jere, Frane, Jere, Frane... moj otac dobio je ime Šime, ja Srđan, a sinu sam dao ime po majci Gorani", zaključio je Goranov otac.

Posljednji ispraćaj pokojnika će se održati na splitskom Lovrincu.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.