Uzeo im novce, a nije isporučio uslugu: Hrvat uhićen zbog pokušaja šverca tri Turčina

FOTO: ILUSTRACIJA

Riječ je o mlađim muškarcima koji preko društvenih mreža dobiju ponudu za prijevoz

HINA | 22. OŽUJKA 2023. | 12:02

Na području Gvozda, Republika Hrvatska policija je u utorak uhitila vozača nakon što mu je u automobilu otkrila tri turska državljana koje je uz unaprijed dogovoren novac pokušao prokrijumčariti, a istragom je utvrđeno kako je u istom sredinom ožujka i uspio.

Iz sisačko-moslovačke policije u srijedu su naveli kako su u popodnevnim satima zaustavili automobil sisačkih registracija te utvrdili da vozaču njemu do krajnjeg odredišta prevozi tri državljana Turske.

Vozač je uhićen zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanjai boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.


Strancisu dovedeni u policijske prostorije gdje se nad njima provodi postupak prema zakonima o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te o strancima.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni i sredinom ožujka na isti način kod Vojnića uspio prokrijumčariti tri strana državljana.

Prema svakodnevnim izvješćima policijskih uprava koje pokrivaju područje uz granicu, posebno onu s BiH, zadnjih mjeseci otkriva se sve više turskih državljana koje krijumčari pokušavaju prevestikroz Hrvatsku do konačnih odredišta u EU.

Tako je prije desetak dana 28-godišnjak, vozeći teretni automobil s priključnim vozilom, u tovarnom prostoru pokušao preko starogradiškog graničnog prijelaza u Hrvatsku prokrijumčariti 30 turskih migranata, koji su otkriveni i vraćeni u BiH, a on uhićen.

Jutarnji list nedavno je objavio dapolicija na cestama dnevno uhvati i po tri švercera migranata.

Riječ je o mlađim muškarcima koji preko društvenih mreža dobiju ponudu za prijevoz po cijeni od par stotina eura po migrantu, a uglavnom su izHrvatske, BiH, Srbije, Ukrajine iSlovenije.

Hrvatska policija je lani imala više od 50.000 postupanja u ilegalnim ulazima u Republiku Hrvatsku, povećanje je to od čak 190 posto u odnosu na godinu prije, a podaci o gotovo 6000 postupanja samo u prva dva mjeseca ove godine nagovještavaju da će ova godina vjerojatno nadmašiti prethodnu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.