Uspio je zapamtit tko je on: Biden komentirao nalog za hapšenje Putina

U petak je ICC izdao nalog za uhićenjem Putina zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju

BILD.BA | 18. OŽUJKA 2023. | 10:26

Američki predsjednik Joe Biden ocijenio je u petak opravdanom odluku Međunarodnog kaznenog suda (ICC) da izda nalog za uhićenjem ruskog predsjednika Vladimira Putina. U razgovoru s novinarima u Bijeloj kući istaknuo je snažnu poruku i vrijednost takvog čina, istaknuvši pritom da Sjedinjene Države nisu članice ICC-a.

Biden je izrazio uvjerenje da je jasno da je ruski predsjednik počinio ratne zločine u Ukrajini, prenosi francuska novinska agencija AFP.

U petak je ICC izdao nalog za uhićenjem Putina zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju ukrajinske djece s okupiranih područja. Sud je također izdao nalog za uhićenjem Marije Lvove-Belove, povjerenice ruskog predsjednika za prava djece.


Međutim, ICC trenutno ne može poduzeti mjere protiv ruskog vodstva, uključujući predsjednika Putina, jer, poput Sjedinjenih Država, ni Rusija ni Ukrajina nisu potpisnice Rimskog statuta, koji je pravni temelj suda.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.