Uskoro podružnica HKD Napredak i u Tomislavgradu, a u cijelo Društvo za pola godine učlanilo se novih 500 članica i članova

FOTO: NAPREDAK

Dopredsjednik Landeka iskoristio je ovu prigodu i predsjedniku dr. Čiči uručio primjerak, na Napretkovom tjednu kulture u Mostaru, predstavljene svoje monografije

BILD.BA | 26. TRAVNJA 2023. | 16:21

Sarajevo – 24.4.2023. – Pod predsjedanjempredsjednika dr. sc.Nikole Čiče, u Zenici je u prostorijama Hrvatskog doma “Kralj Tomislav”, u subotu 22. travnja 2023. godine održanaXXIV. sjednica Središnje upraveHrvatskog kulturnog društva “Napredak“.

Domaćin sjednice Središnje uprave bila je zenička podružnica HKD Napredak na čelu s predsjednikomdon Vlatkom Rosićem, koji je na početku sjednice pozdravio sve nazočne te im poželio sretan i uspješan rad. Također, upoznao je detaljno Središnju upravu kako s aktivnostima i projektima koje je tijekom proteklog razdoblja uradila podružnica tako i o budućim aktivnostima te zahvalio Središnjoj upravi na konkretnoj pomoći u radu HKD Napredak podružnica Zenica, posebice oko građevinskih radova u Domu „Kralj Tomislav“.

Predsjednik dr. Čiča informirao je nazočne kako je u proteklom razdoblju od dvije sjedniceobnovljen rad Napretkove podružnice u Osijekui održana izborna Skupština podružnice u Žepču na kojoj je za novog predsjednika izabran član Središnje upraveJosip Nikolićte iskoristio ovu priliku da mu u svoje ime i cijele Središnje uprave čestita na izboru. Predsjednik je nazočne upoznao i o službenoj posjeti izaslanstva Središnje uprave, u čijem su sastavu su bili on i dopredsjednici:Josip Križanović i Miroslav Landeka,Napretkovom kulturnom centru Zagreb. Na sastanku s vodstvom NKC-a Zagreb na čijem čelu je predsjednikdr. sc. Damir Krešićdogovorena je provedba nekoliko zaključaka i aktivnosti bitnih za rad i djelovanje Napretka i NKC-a u Zagrebu.


Po usvajanju predloženog dnevnog reda XXIV. sjednice kao i zapisnika s XXIII. sjednice održane u Sarajevu 18. veljače 2023. godine, članicama i članovima Središnje uprave predočena je detaljna informacija o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici.

Na sjednici je također usvojen Programa rada i financijski proračun Središnje uprave HKD Napredak za 2023. godinu, koje su nazočnima predstavili predsjednikdr. Čičai voditeljica Stručne službe HKD Napredak Dragana Radić Poljo.

O gospodarskim aktivnostima Društva nazočne je upoznao dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva za gospodarstvoJosip Križanović. Križanović je podsjetio članove Središnje uprave kako jeSkupština HKD Napredak,kao najviše tijelo Društva,na svojoj 69. sjednici održanoj u Zagrebu 26. studenoga 2022. godine donijelaOdluku kojom je dala Središnjoj upravi suglasnost za prodaju Napretkova doma Trebević. Nakon rasprave o ovoj točci Središnja uprava donijela je zaključak kojim je zadužila Povjerenstvo za gospodarstvo da pripremi detaljan prijedlog o načinu realizacije navedene Odluke i dostavi ga Središnjoj upravi kako bi se započelo sa prodajom Napretkova doma Trebević u skladu s Odlukom Skupštine HKD Napredak.

Dopredsjednik HKD NapredakMiroslav Landeka, predsjednik Povjerenstva za kulturu, medije i izdavaštvo prezentirao je izvješće Povjerenstva istaknuvši kako se intenzivno radi na pripremi novog tematskogNapretkovog zidnog kalendara za 2024. godinu i novom,71. broju Hrvatskog narodnog godišnjaka.Bilo je riječi i o drugim izdavačkim projektima koji su raspravljani na sjednici Povjerenstva, a koje će Napredak podržati bilo kao izdavač, suizdavač ili će samo dijelom financirati izravno ili putem podružnica posredstvom kojih dolaze zahtjevi.

Dopredsjednik Landeka, koji je također i predsjednik Povjerenstva za podružnice, udruge, klubove, zaklade i članstvo istaknuo je kako je podnesena inicijativa za utemeljenje podružnice HKD Napredak u Tomislavgradu i već su održana dva radna sastanka s predstavnicima inicijativnog odbora, tako da bi uskoro, u skladu s propisanom procedurom, trebala biti održana i izborna Skupština podružnice. Kako je od prosinca 2022. povećan broj članova i članica HKD Napredak Središnja uprava je u skladu sa zaključkom Povjerenstva za podružnice donijela odluku oizradi novih 500 stotina članskih iskaznica za nove članice i članove Napretka.

Dopredsjednik Landeka iskoristio je ovu prigodu i predsjedniku dr. Čiči uručio primjerak, na Napretkovom tjednu kulture u Mostaru, predstavljene svoje monografije“Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi”.Monografija je izišla u nakladi HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, a značajnu potporu i ovom napretkovom izdavačkom projektu dala je Središnja uprava. Primjerak monografije“Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi” kao i knjigu“Stari most s mjesta događaja”lll dopunjeno izdanje Landeka je uručio i HKD-u Napredak podružnica Zenica, a koje je u ime predsjednika Rosića preuzela tajnica PodružniceAndrea Margeta.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.