Ukupno uhićeno sedam debila jer su rasistički vrijeđali Realovog Viniciusa

FOTO: INSTAGRAM

Uhićeni su optuženi za “zločin iz mržnje”, kategorije koja pokriva i rasističke prekršanje u Španjolskoj.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2023. | 15:39

Španjolska policija objavila je kako je u utorak uhitila tri mlade osobe pod sumnjom da su s tribina Mestalle rasistički vrijeđale napadača madridskog Reala i brazilskog nogometnog reprezentativca Viniciusa tijekom nedjeljnog dvoboja 35. kola španjolskog prvenstva između Valencije i Reala.

Vinicius diljem Španjolske redovito dolazi u sukobe sa suparničkim navijačima, a nerijetko i igračima pa je tako i u nedjelju isključen u završnici utakmice protiv Valencije, on je nakon verbalnog okršaja s vratarom Mamardašvilijem udario šakom u glavu Dura.

Dan nakon utakmice Real je podnio kaznenu prijavu španjolskom tužiteljstvu navodeći kako je Vinicius u Valenciji bio meta rasističkih uvreda, a događaji u Valenciji samo su nastavak onoga kroz što brazilski igrač prolazi tijekom aktualne sezone.


Ranije u utorak uhićene su i četiri osobe u Madridu u sklopu istrage španjolske policije vezane uz vješanje lutke s likom Viniciusa u siječnju ove godine. Uhićeni su optuženi za “zločin iz mržnje”, kategorije koja pokriva i rasističke prekršanje u Španjolskoj.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.