Uhićen osumnjičenik za brutalan napad na povratnike kod Višegrada, od ranije je poznat policiji

Brutalan napad na dvoje starijih povratnika osudile su i političke stranke čije su centrale u Sarajevu

BILD.BA | 25. OŽUJKA 2023. | 16:12

Policija iz Višegrada uhitila je osobu inicijala B.P. iz ovog mjesta koji je osumnjičen da je izvršio razbojništvo na štetu dvoje starijih osoba M.A. i M.F., inače povratnika u selu Omeragići kod Višegrada, potvrđeno je za Klix.ba iz Policijske uprave Foča.

Iz policije su rekli da je uhićeni od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva.
U tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim, koji se može dovesti u vezi s izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se provode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentiranju i rasvjetljavanju razbojništva, navedeno je u priopćenju.

"Policijski službenici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23:30 sata uhitili su B.P. i poduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo", naveli su u priopćenju.


Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koje je napala i pretukla, do sada, nepoznata osoba i izrazio nadu da će nadležni organi što prije rasvijetliti ovaj slučaj.

Napad osudile sarajevske stranke

Brutalan napad na dvoje starijih povratnika osudile su i političke stranke čije su centrale u Sarajevu.

"Bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava. Obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju, a političkih zvaničnika u entitetu RS da izbjegavaju retoriku i poteze koji narušavaju sigurnost i stabilnost", kazao je danas član Predsjedništva BiH Denis Bećirević.

Podsjetimo, dvoje starijih osoba koji su zadobili teške tjelesne povrede pronašla je grupa povratnika Bošnjaka koji dolaze vikendom u Višegrad.

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.