UEFA pokreće istragu protiv Barcelone, u igri je opak kriminal

FOTO: EPA

Državno tužiteljstvo je otkrilo da je katalonski klub platio više od 7.3 milijuna eura Joseu Marii Enriquezu Negreiri

HINA | 23. OŽUJKA 2023. | 16:31

UEFA je u četvrtak najavila otvaranje istrage protiv Barcelone zbog "mogućeg kršenja pravnog okvira" tijela u kontekstu arbitražnog skandala.

Španjolski su sudovi 10. ožujka optužili Barcelonu i neke od njezinih čelnika za "korupciju", "zloupotrebu povjerenja" i "lažnu poslovnu evidenciju" u slučaju sumnjivih isplata novca Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem visokom dužnosniku Španjolske arbitraže, koji je također pod istragom.

Ove tužbe državnog tužiteljstva u Barceloni odnose se na Barçu, predsjednika kluba od 2014. do 2020. Josepa Mariu Bartomeua, predsjednika od 2010. do 2014. Sandra Rosellate Oscara Graua i Alberta Solera, članove bivšeg tima Bartomeua.


Isplatili velike iznose

Državno tužiteljstvo je otkrilo da je katalonski klub platio više od 7.3 milijuna eura Joseu Marii Enriquezu Negreiri, bivšem sucu i bivšem potpredsjedniku tehničke arbitražne komisije Španjolskog nogometnog saveza. Ove isplate, izvršene preko tvrtke Dasnil 95 koja pripada Negreiri, započele su 2001. i završile 2018., kada je on izgubio drugu poziciju u španjolskoj arbitraži, a tehnički arbitražni odbor je restrukturiran.

Prema Barceloni, koja negira bilo kakve nepravilnosti, Dasnil 95 je plaćen da savjetuje klub o pitanjima arbitraže. No, španjolsko pravosuđe smatra da su dotični iznosi mogli biti iskorišteni za korumpiranje igračkih direktora.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.