Ubojica iz Srbije doveden pred sud, sve je priznao: Otkriveni detalji smrtonosnog pohoda

FOTO: CROPIX

Iznio je sramnu obranu

BILD.BA | 6. SVIBNJA 2023. | 19:12

Srbija oplakuje žrtve krvavih pirova jednog mladića i 13-godišnjeg djeteta koji su oduzeli brojne nevine živote.

U vrijeme održavanja nekoliko sahrana za preminule, jedan od ubojica je ispitan na sudu.

Uroš B. (21) iz Dubone kod Mladenovca ispitan je u subotu u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu, a kako doznaje portal Nova.rs, priznao je da je pucao iz automatske puške i pištolja u Malom Orašju i Duboni na više ljudi koji su se tamo nalazili u grupi koju nije poznavao, kako bi zaplašio stanovništvo navedenih naselja.


Nema srama
Ubojica je ispitan danas u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu zbog sumnje da je počinio kaznena djela teško ubojstvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih tvari, otmica i neovlaštena uporaba tuđeg vozila.

“Osumnjičeni Uroš B. tereti se da je 04.05.2023. godine, u kasnim večernjim satima i tijekom noći, na području Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja ubio 8 osoba, a pokušao usmrtiti još ukupno 12 osoba, a prilikom pretresa osumnjičenog i u prostorijama koje je koristio pronađena je veća količina oružja i streljiva, dok je pri bijegu s mjesta događaja najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a zatim je u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio vozaču taksija i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, bombom, i primorao taksista da ga odveze do sela na teritoriju općine Kragujevac, gdje se osumnjičeni nalazio u jutarnjim satima 05.05.2023. a pronađen je u objektu u vlasništvu njegova strica.

U obrani koju je iznio danas na ročištu, osumnjičenik je priznao počinjenje kaznenih djela, navodeći, između ostalog, da je iz automatske puške i pištolja u tri navrata – u Malom Orašju i Duboni, pucao na lokacijama na području Smedereva i Mladenovca više osoba koje su bile u njemu nepoznatoj grupi, u cilju zastrašivanja stanovništva spomenutih naselja.

Nakon saslušanja, Više javno tužiteljstvo u Smederevu dalo je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom iz svih zakonskih razloga, koji je prijedlog sudac za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenika, posebne okolnosti koje ukazuju da će osumnjičenik ometati postupak utjecajem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti kazneno djelo s obzirom na iskazanu osobitu ustrajnost u izvršenju kaznenog djela”, objavila je policija.

U međuvremenu, iz Srbije svako malo stižu informacije o novim prijetnjama i planovima za zločine od strane mladih ljudi.

Zemlja je i dalje u stanju histerije i straha.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.