Ubio je tri kriminalca jer su mu maltretirali brata, danas čeka novo suđenje

FOTO: ILUSTRACIJA

Ranijom prvostupanjskom presudom je za ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića osuđen pojedinačno na po 15 godina zatvora

BILD.BA | 20. OŽUJKA 2023. | 09:56

Danas je nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu, optuženom da je u siječnju 2020. u Splitu zbog osvete iz automatske puške ubio trojicu muškaraca koji su navodno prijetili njegovu bratu.

Podsjetimo, Zavadlavu se ponovno sudi u splitskoj Palači pravde nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo dio prvostupanjske presude vezano uz optužbe da je planirao osvetu osobama iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegova brata, ali i njega.

Ranijom prvostupanjskom presudom je za ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića osuđen pojedinačno na po 15 godina zatvora, za nedozvoljeno držanje oružja na još godinu dana, a za opće opasnu radnju na dvije godine zatvora, što je sve objedinjeno kaznom od 40 godina.


Krajem siječnja, na prvom ročištu koje je odgođeno, Zavadlav je na sva pitanja sutkinje Višnje Strinić odgovarao na talijanskom jeziku, ali je nakon naloženog psihijatrijskog vještačenja utvrđeno kako je on raspravno sposoban.

U međuvremenu je i pisao sutkinji Strinić žaleći se da se rasprava u Splitu ne zakazuje do podneva jer mu je u suprotnom rano putovati iz Gospića gdje je zatvoren. Dodao je i kako ispred suda osjeća jaku glavobolju te je zbunjen i smeten i jako preplašen zbog šaptajućih glasova s prozora dvorane i elektroničkih instalacija.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.