U velikoj akciji SIPA-e uhićeni nekadašnji zapovjednici i pripadnici Vojske RS osumnjičeni za genocid

FOTO: ILUSTRACIJA

Osumnjičeni lišeni slobode bit će dovedeni postupajućem tužitelju

BILD.BA | 12. RUJNA 2023. | 13:18

Policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na području Zvornika, Šekovića, Han Pijeska, Vlasenice i Bileće, lišili su slobode više osoba, osumnjičenih za kazneno djelo genocida, počinjeno u srpnju1995. godine, nakon pada Zaštićene zone UN-a Srebrenica.

Osumnjičeni su nekadašnji zapovjednici i pripadnici VRS, a terete se za sudjelovanje u zarobljavanju i ubojstvu oko 70 žrtava, muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti, kao i jedne žene, 15. 19 i 23. srpnja 1995. godine, na lokaciji Jarovlje u Vlasenici i dvije lokacije na području Bišine-Šekovići, nakon čega su organizirali mehanizaciju i provodili aktivnosti na uklanjanju tijela ubijenih.

Osumnjičeni lišeni slobode bit će dovedeni postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.