U Tomislavgrad održani 'II. Dani Petra Miloša'

FOTO: FENA

Program je bio protkan Miloševim djelima te prisjećanjima na njegov rad i ostvarenja u svijetu književnosti i novinastva. Petar Miloš, podsjetimo, preminuo je 2015.godine u 68. godini života.

FENA | 27. KOLOVOZA 2023. | 11:44

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne, Kulturno-informativni centar Tomislavgrad i HKUD Crvenice u subotu su u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu organizirali manifestaciju ''II. Dani Petra Miloša'' u sjećanje na život i djelo poznatog tomislavgradskog pisca i novinara.

Program je bio protkan Miloševim djelima te prisjećanjima na njegov rad i ostvarenja u svijetu književnosti i novinastva. Petar Miloš, podsjetimo, preminuo je 2015.godine u 68. godini života.

Dodjeljene su nagrade "Petar Miloš" za kratku priču, po natječaju koji je provelo Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) na koji je pristiglo 105 priča od kojih je prosudbeno povjerenstvo DHK HB izabralo tri najbolje.


Prvu nagradu osvojio je Tomislav Majić, drugo mjesto pripalo je Marini Alerić Bebić, a treću priču osvojio je Tomislav Žigmanov – hrvatski književnik i publicist iz Vojvodine, koji je trenutačno na čelu Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

Nagrade su dodijelili predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin, predsjednik DHKHB Ivan Baković i ravnateljica KIC-a Danijela Papić. Sve pristigle priče bit će obavljene u časopisu ''Osvit''.

Polaznici Škole mjuzikla i glume KIC-a izveli su nekoliko igrokaza po tekstovima Petra Miloša u kojima je sačuvan karakteristični duvanjski govor.

Uz prigodne riječi Mije Tokića ispisane na grobu Petra Miloša ''Kada ode čovjek, ostane priča i ime, i čovjek živi…'' organizatori su zahvalili svima koji su svoje priče slali iz različitih država čime je ova manifestacija međunarodnog karaktera. Također je zahvala upućena obitelji pokojnog Petra Miloša, Općini Tomislavgrad, DHKHB, HKUD Crvenice, i Fondaciji za bibliotečke djelatnosti iz Sarajeva.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.