U sklopu tradicionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige organizirana književnu večer ”Kraljevstvo riječi”

FOTO: FENA

Tim povodom okupili su se priznati književnici, članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne

BILD.BA | 11. STUDENOG 2023. | 16:33
IZVOR: FENA

U sklopu tradicionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige, Kulturno informativni centar Tomislavgrad u suradnji s Društvom hrvatskih književnika (DHK) Herceg Bosne u petak je u Gradskoj galeriji KIC-a organizirao književnu večer ”Kraljevstvo riječi” na kojoj su proglašeni i najbolji čitatelji.

Tim povodom okupili su se priznati književnici, članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne te njihovi gosti iz Hrvatske; Hrvoje Barbir, Damir Šetka, Jelena Čelić, Ljuba Đikić, Iva Bagarić, Mijo Tokić, Ante Brajko, Ilija Smiljanić, Tomislav Majić, Ana Vidović i Ivan Baković.

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Baković, u ulozi moderatora, obratio se nazočnima prigodnim riječima predstavljajući ukratko ponaosob svakog od književnika i njihov dosadašnji rad.


Večer je osmišljena tako da su se i književnici svaki na svoj način obratili nazočnima s opusom iz svojih zbirki gdje je bilo dubokih i misaonih pjesama te aktuelnih i karakterističnih priča raznih tema s tim, da se na kraju i zapjevalo.

Inače, ovo je deveto druženje članova DHK u Tomislavgradu na čemu se gostima te darovanim knjigama Gradskoj knjižnici posebno zahvalila ravnateljica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić.

Na književnoj večeri, po tradiciji, proglašeni su i najbolji čitatelji Gradske knjižnice u Tomislavgradu u 2023. godini, a to su prof. Manda Mamić i učenica četvrtog razreda Sajra Ramić.

Književna večer je organizirana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i športa, Fondacije za bibliotetsku djelatnost, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ te Općine Tomislavgrad.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.