U Orašju započeli 28. Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević

FOTO: FENA

Dani fima traju do 3. rujna, a sve filmske projekcije održat će se u novoobnovljenoj dvorani Kulturnog centra Ivo Gregurević u Orašju.

FENA | 27. KOLOVOZA 2023. | 17:51

Dvadeset osmi Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević Orašje počeli su u subotu svečanom akademijom posvećenoj Ivi Gregureviću u Orašju, a filmski progam počinje večeras u 20 sati projekcijom filma ‘‘Čaruga‘‘, redatelja Rajka Grlića.

Dani fima traju do 3. rujna, a sve filmske projekcije održat će se u novoobnovljenoj dvorani Kulturnog centra Ivo Gregurević u Orašju.

Dvorana je opremeljena najsuvremenijom opremom za prikazivanje filmova te je uz to instalirana i suvremena kzališna rasvjeta, to joj daje multifunkcionalnost.


Dvoranu je svečano otvorio predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović. Izrazio je zadovoljstvo što je projekt osmišljen i realizian u suradnji s Vladom Republike Hrvatske.

- Neka ovo bude primjer i za sve druge nove investicije, ono što želimo raditi u našoj Posavini, ne samo u kulturnom dijelu, da zajedničkim snagama uz naše zajedništvo, možemo oplemeniti ovaj kraj na najvišoj razini- istaknuo je Čović.

Nakon projekcije filma "Čaruga" u novoobnovljenoj dvorani program se nastavlja recentnom hrvatskom produkcijom, te će u 20 sati biti prikazani filmovi ‘‘Illyricvm‘‘, ‘‘Tragovi‘‘, ‘‘Sigurno mjesto‘‘, ‘‘Punim plućima‘‘, ‘‘Garbura‘‘, ‘‘Umri prije smrti‘‘ i ‘‘Escort‘‘.

U dječjem programu koji počinje 29. kolovoza u 17 sati biti će prikazani filmovi ‘‘Dnevnik Pauline P.‘‘, ‘‘Cvrčak i mravica‘‘ i ‘‘Ljeto kada sam naučila letjeti‘‘. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Inače, u sobutu su položeni vijenci i zapaljene svijeće na posljednjem počivalištu filmske legende Ive Gregurevića na groblju Karaula u Donjoj Mahali.

Dani hrvatskog filma u Orašju se održavaju od 1995. godine, idejni im je začetnik Ivo Gregurević, jedan od najvećih hrvatskih glumaca rođen u Donjoj Mahali pokraj Orašja. Gregurević je snimio više od 90 filmova, 19 televizijskih serija te 30-ak kazališnih predstava.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.