U Mostaru se u četvrtak otvara samostalna izložba slika Ane Bilić Prskalo

Izložba ostaje otvorena do 29. rujna 2023.

BILD.BA | 9. RUJNA 2023. | 16:46
IZVOR: FENA

Samostalna izložba Ane Bilić Prskalo "Midsommar Dream" bit će otvorena u četvrtak, 14. rujna, u 19 sati u Galeriji Rondo u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Radi se o ciklusu kojim autorica želi proslaviti ljeto kroz vizure pejzaža obalne arhitekture u kojem je naglašena meditativna komponenta mentalne relaksacije. Kroz afektivni vizualni stil koji evocira topla popodneva pored bazena, povijesne ljetnikovce ili brutalističke hotelske strukture, autorica nam predstavlja jedinstven likovni izraz unutar široko eksploatirane estetike pop umjetnosti, priopćili su organizatori.

Slike prikazuju opuštenu sofisticiranost kojoj teži današnji potrošački mentalitet, ali uz prisutnost osjećaja nostalgije zbog prolaznosti ljeta života i nastojanja da se sačuva raspoloženje spokoja i odmora koji bismo željeli da traje zauvijek.


Ana Bilić Prskalo rođena je u Mostaru 1979. godine. Akademsko putovanje odvelo ju je na Akademiju likovnih umjetnosti u Široki Brijeg i na Ekonomski fakultet u Mostaru. Nakon uspješno završenih studija posvetila se službi učiteljice likovne umjetnosti u osnovnoj školi.

Izložba ostaje otvorena do 29. rujna 2023.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.