U Istočnom Sarajevu 14 pacijenata dobilo očnu infekciju nakon operacije

FOTO: ABV TREBINJE

U tijeku su sve analize na mikrobiologiji što se tiče površina, rastvora i aparata koji su korišteni taj dan

BILD.BA | 26. OŽUJKA 2023. | 17:48

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu 14 pacijenata je nakon operacije katarakte dobilo upalu unutrašnjosti očne jabučice, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Prema riječima Nebojše Šešlije, ravnatelja Bolnice “Srbija”, najbitnije je da su pacijenti odreagirali na terapiju koja im je data nakon dobivanja upale.

“Nema potrebe da se pacijenti šalju dalje i neće biti nikakvih posljedica po njihov vid ili bilo kakvih drugih nuspojava. Da je bilo potrebe, pacijente bi poslali dalje i uradili bismo sve u interesu njihovog zdravlja.


U tijeku su sve analize na mikrobiologiji što se tiče površina, rastvora i aparata koji su korišteni taj dan i čekamo rezultate tih analiza. To se desilo prije oko sedam dana. Prethodnih dana rađene su operacije iz ovog tipa i sve je prošlo uredno.

Očekujemo da tijekom ovog tjedna dobijemo rezultate iz mikrobiologije, te ćemo te iste analize poslati na eksternu kontrolu kako bi bili potpuno sigurni u te rezultate”, naglasio je Šešlija za Nezavisne novine.

Upala unutrašnjosti očne jabučice stručno se naziva “Endoftalmitis”. Stručnjaci kažu da unutrašnja infekcija oka može nastati na dva načina.

Prvi je kada mikroorganizmi uđu u oko iz vanjske sredine prilikom operacija oka ili prilikom ozljeda oka ili širenjem infekcije s površine u unutrašnjost oka.

Drugi način infekcije je kada dolazi u oko putem krvi i obično se javlja kod imunološki jako oslabljenih organizama.

Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu svečano je otvorena u listopadu 2018. godine.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.