U HDZ-u BiH uskoro unutarstranački izbori na nižim razinama, evo nekih detalja

Izvori Vriska ističu kako će Predsjedništvo HDZ-a BiH upute za održavanje izbora donijeti već u ovaj petak na svojoj sjednici

BILD.BA | 16. SVIBNJA 2023. | 11:22

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine 6. svibnja održala je svoj XIV. izborni sabor. Na istom je za predsjednika ponovno izabran Dragan Čović.

Birani su i novi članovi Predsjedništva, kao i Središnjeg i Nadzornog odbora. Nakon Sabora, vrijeme je i za unutarstranačke izbore na nižim razinama.

Biraju se nova vodstva temeljnih ogranaka, općinskih gradskih i županijskih odbora


Novinar portala Vrisak.info razgovarao je s nekoliko istaknutih članova ove stranke koji su do službenih odluka stranke htjeli ostati anonimni. Doznajemo kako će se vrlo brzo krenuti s unutarstranačkim izborima na nižim razinama.

Najprije će se birati izvršni odbori temeljnih ogranaka (po mjesnim zajednicama u kojima djeluje HDZ BiH op.a.). Zatim će se birati općinski, odnosno gradski, odbori HDZ-a i njihova vodstva. Zadnji će se birati županijski odbori HDZ BiH.

Izvori Vriska ističu kako će Predsjedništvo HDZ-a BiH upute za održavanje izbora donijeti već u ovaj petak na svojoj sjednici. Dužnosnik HDZ-a također ističe kako rok za provedbu izbora neće biti previše dug te kako će izbore trebati provesti u iduća dva mjeseca. Posebna će se pozornost posvetiti, kako saznajemo, transparentnosti izbornog procesa i pozivanju svih članova stranke na izborne skupštine svojih temeljnih organizacija.

Mogu li se očekivati promjene?

Ono što zanima javnost koja prati politička zbivanja, ali svakako najviše članove HDZ-a BiH, hoće li doći do promjena u vodstvima općinskih, gradskih i županijskih odbora? Naši sugovornici ističu kako to ovisi od sredine do sredine te naravno od zadovoljstva članova s načinom vođenja pojedinih organizacija HDZ-a BiH na terenu. Znakovito je da je i sam predsjednik stranke Dragan Čović najavio nova stranačka lica i kadrovska osvježenja. Pitanje je u kojim će sredinama ista i preuzeti vođenje stranke.

Jedno je sigurno, izbori unutar najjače hrvatske stranke u BiH bit će svakako zanimljivi za pratiti u iduća dva mjeseca.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.