U Busovači održana sjednica Središnje uprave HKD Napredak

Središnja uprava usvojila je prijedlog dnevnog reda kao i program predstojeće Skupštine.

FENA | 11. RUJNA 2023. | 12:21

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče, u Busovači je 9. rujna održana XXVI. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", izvijestili su u ponedjeljak iz tog društva.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik te dopredsjednik HKD Napredak Busovača Josip Križanović pozdravio je sve nazočne i izrazio zadovoljstvo što se sjednica održava upravo u toj općini kada je i domaćin XI. međunarodne smotre folklora "Srce Središnje Bosne 2023".

Također, upoznao je detaljno Središnju upravu s aktivnostima i projektima kao i poteškoćama u radu jedne od aktivnijih podružnica na području Središnje Bosne koja broji više od 300 aktivnih članica i članova.


Nazočne je u ime Općine Busovača pozdravio načelnik Asim Mekić, koji im je zaželio srdačnu dobrodošlicu u općinu i pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju Općine i Napretka uz želju i nadu da će se ona nastaviti i proširiti i u budućnosti.

Članicama i članovima Središnju uprave prezentirana je i Informacija o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prošloj sjednici Središnje uprave u Zagrebu.

Jedna od glavnih tema sjednice, o kojoj je nazočne izvijestio predsjednik dr. Čiča, bila je 70. Glavna izborno- izvještajna Skupština HKD Napredak koja bi se odlukom Središnje uprave, trebala održati u Sarajevu u subotu, 14. listopada, ove godine.

Središnja uprava usvojila je prijedlog dnevnog reda kao i program predstojeće Skupštine.

Inače, na Skupštini se trebaju naći izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te Napretkovih podružnica i udruga kao i razrješenje članova krovnih tijela te izbor novih krovnih tijela Hrvatskog kulturnog društva Napredak u narednom četverogodišnjem mandatu.

S ciljem pripreme predstojeće Skupštine izabran je Organizacijski odbor koji će činiti: predsjednik dr. Čiča, dopredsjednik Miroslav Landeka, članovi Središnje uprave Ivana Barišić i Ivica Kovačević i voditeljica Stručne službe Dragana Radić Poljo.

O aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo s prijedlogom zaključaka u proteklom razdoblju nazočne je upoznao dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva Josip Križanović.

Informaciju o zajedničkom koncertu nacionalnih organizacija kulture "Suzvučja 2023." koji bi se trebao održati u studenome u Doboju kao i Napretkovom svečanom božićnom koncertu koji se tradicionalno održava u prosincu u sarajevskom Narodnom pozorištu predstavio je predsjednik Čiča, navodi se u priopćenju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.