Turudić je preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika: Otkrio je što će prvo napraviti

FOTO: PIXSELL

Najavio je da će nakon primopredaje dužnosti sa svojom prethodnicom Zlatom Hrvoj Šipek donijeti novi raspored poslova.

BILD.BA | 27. SVIBNJA 2024. | 12:33
IZVOR: HINA

Ivan Turudić u ponedjeljak je preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika i na konferenciji za novinare najavio skore razgovore s Uskokom, županijskim i općinskim državnim odvjetništvima, ali i ministrom pravosuđa.

Istaknuo je da je za uspješan rad nužno izmijeniti Zakon o Državnom odvjetništvu, Zakon o Uskoku, ali i Zakon o kaznenom postupku u čemu, kako je rekao, očekuje "pomoć svih mjerodavnih".

I prije stupanja na dužnost najavio je da će mu jedna od prioriteta pronaći "unutar kuće" ravnatelja specijaliziranog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta, Uskoka, kojega vodi vršiteljica dužnosti Željka Mostečak od ostavke bivše ravnateljice Vanje Marušić u travnju prošle godine.Najavio je promjene

Najavio je da će nakon primopredaje dužnosti sa svojom prethodnicom Zlatom Hrvoj Šipek donijeti novi raspored poslova, a najavio je i kadrovske promjene.

Dodik je ponovno popljuvao Hrvatsku: 'Vi ste izvršili agresiju na BiH, a ne Srbija'

O njima je, dodao je, prerano govoriti, no sve će biti napravljeno u iduća dva ili tri tjedna.

"Nadam se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva i da ćemo dobro surađivati", kazao je Turudić novinarima koji su novog glavnog državnog odvjetnika nakon uvodnog govora dočekali s nizom pitanja, među ostalim i o slučajevima iz kojih će se morati izuzeti poput onoga u kojemu je glavna osumnjičena bivša političarka Josipa Pleslić, ranije Rimac.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.