Tomić rekorder po broju kolegija koji drži, SUM daje 80 tisuća KM agenciji za kupovinu zrakoplovnih karata

REKTOR TOMIĆ

Mostarsko Sveučilište je za najniže prihvatljivu ponudu stavilo iznos od 10 tisuća maraka

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2023. | 10:26

Sveučilište u Mostaru za 80 tisuća maraka nabavlja usluge posredovanja pri nabavi zrakoplovnih karata za potrebe rektorata i ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru.

Ugovor između Sveučilišta i putničke agencije 'Niki travel' odnosi se na dvije godine, odnosno u razdoblju od 14. ožujka 2023. godine do 13. ožujka 2025. godine.

Suradnja nije obuhvaćena Sporazumom o javnoj nabavi, a ponuda od 80 tisuća maraka bez PDV-a označena je kao ekonomski najpovoljnija ponuda, otkriva Hercegovina.info.


Osim 'Niki travela', Sveučilište je zaprimilo još jednu ponudu, no odlučili se za ovu agenciju sa sjedištem u Mostaru. Ono što je bilo zanimljivo u objavljenom natječaju jest cjenovni raspon traženih ponuda.

Mostarsko Sveučilište je za najniže prihvatljivu ponudu stavilo iznos od 10 tisuća maraka, a za najviše prihvatljivu ponudu iznos od 80 tisuća maraka bez PDV-a, a vrijednost ugovora koji je zaključen 14. ožujka 2023. iznosi upravo toliko.

Predaje hrpu kolegija

Inače, isti portal piše kako Tomić i njegovi pomoćnici predaju jako puno kolegija na Sveučilištu. U posjedu su pisma u kojem je naveden broj kolegija pojedinog profesora.

Kako se navodi u pismu, apsolutni rekorder u broju predmeta/kolegija koje drži je docent Tomislav Volarić, rektorov pomoćnik za informacijske tehnologije i inovacije. Volarića tako na Sveučilištu studenti mogu vidjeti na 50 kolegija, odnosno mjesečno održi 97 sati nastave, što zapravo znači da ima 16 normi.

Odmah iza pomoćnika je i sam rektor Tomić koji drži 31 kolegij i mjesečno održi ili bi trebao održati 57 sati. Trenutačno je na 14 normi, kako je propisano sveučilišnim regulativama.

Kada su u pitanju norme, po propisima fakulteta 4,2 norme su profesorski prosjek, a tome je najbliži prorektor Ivo Čolak koji ima 8 kolegija.

Hercegovina.info piše kako nisu uspjeli provjeriti navode iz pisma sa SUM-om jer im, kao i obično, ništa ne odgovaraju na upite.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.