Tko je doktor na čiju je polikliniku sinoć u Mostaru bačena bomba: Bio u HVO-u, kasnije pomoćnik ministra...

ZGRADA NA KOJU JE BAČENA BOMBA
FOTO: FENA/EMANUEL SOČA

Teško mu je, kaže, o tome pričati. Ne zna što bi mogao biti potencijalni motiv

DRAGAN MARIĆ | 22. OŽUJKA 2023. | 11:05

MUP HNŽ-a jutros je potvrdio da je sinoć bomba bačena na polikliniku Endo-plus.Kako je priopćeno iz MUP-a HNŽ-a, "u utorak u 21,55 sati PU Mostar je obaviještena da se na lokalitetu A. Starčevića čula detonacija.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije te došli do saznanja da je u Ul. K. Višeslava br. 88 bačena eksplozivna naprava na balkon poliklinike 'Endo Plus'".

Liječnik Milenko Bevanda za Hercegovina.info potvrdio je da je bomba bačena na balkon njegove poliklinike.


Teško mu je, kaže, o tome pričati. Ne zna što bi mogao biti potencijalni motiv, rekao je u kratkom razgovoru za taj portal.

Tko je doktor Bevanda

Milenko Bevanda rođen je 1958. godine u Mostarskom Cernu, Čitluk, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984., magistrirao 2004., doktorirao 2006., naslov disertacije „Učinak hipertermičke kemoimunoterapije na karcinomatozu peritoneuma u miševa“.

Radi na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru i u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Obavlja dužnost dekana Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru od 2013., a voditelj je Kliničkog odjela za Gastroenterologiju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru i pročelnik Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Voditelj je doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu, kao i glavni urednik znanstvenog časopisa Medicina Academica Mostariensia.

Područje znanstvenog interesa: bolesti jetre, upalne bolesti crijeva i tumori debelog crijeva. Član je nekoliko ekspertnih skupina na razini BiH iz oblasti gastroenterohepatologije.
Voditelj je više znanstvenih projekata, kliničkih studija, kao i suradnik na tri Interreg IPA Projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina. Crna Gora. U više doktorata bio je mentor doktorandima. Publicirao je veći broj znanstvenih i stručnih radova od toga preko 40 u CC časopisima.

Izdao više znanstvenih djela

Recenzirao je više znanstvenih radova u raznim časopisima, kao i nekoliko stručnih knjiga. Koautor i autor pet stručnih knjiga. Istaknuo se u organizaciji međunarodnih Kongresa i simpozija iz oblasti gastroenterologije, hepatologije i pretilosti.

Gostujući je profesor na Medicinskom fakultetu u Splitu. Suradni je član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske od 2018, stoji na stranicama Internacionalne akademije znanosti i umjetnosti BiH.

Kompletan životopis Bevande možete pročitati OVDJE.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Novinar i povremeni kolumnist portala Bild.ba
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.