Tijekom mise u Sarajevu dogodila se velika neugodnost: Skupina mladića je svojim ponašanjem zgrozila vjernike

FOTO: KTA

Inače, na ovaj nadnevak ove godine vjernici muslimani diljem svijeta slave Kurban-bajram.

BILD.BA | 16. LIPNJA 2024. | 14:06

Danas, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr. vlč. Oliver Jurišić, tijekom propovijedi došlo je do neugodnosti.

Naime, kako piše Katolički tjednik, a prenosi Hrvatski Medijski Servis, skupina od tri-četiri mladića koja je naknadno, nakon početka misnog slavlja ušla u katedralu te kratko sjela u zadnje klupe na desnoj strani, poslije nekog vremena, tijekom propovijedi, ustala je i krenuvši prema izlaznim vratima s podsmijehom povikala „Bajram barećula“ te napustila bogomolju.


Što je motiv?

Inače, na ovaj nadnevak ove godine vjernici muslimani diljem svijeta slave Kurban-bajram te se u Katoličkom tjedniku pitaju je li prejudicirano za pretpostaviti kako su mladići upravo nakon klanjanog Bajram-namaza (koji se, kako je objavila Islamska zajednica u BiH, klanja u 5:41h) došli u sarajevsku prvostolnicu „praviti se važnima“ i pokazati svoj neodgoj ili je po srijedi nešto drugo?!

Papa Franjo će se sastati sa svjetskim čelnicima, poznato je o čemu će razgovarati

Kako god, vjernicima islamske vjeroispovijesti – koji uistinu slave ovaj blagdan – iz Katoličkog tjednika žele obilje mira i blagostanja “u njima i oko njih”.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.