Thompson se oglasio povodom Dana antifašističke borbe: 'Sve to jedan život nosi'

Više od 500.000 hrvatskih građana borilo se za slobodu.

BILD.BA | 22. LIPNJA 2024. | 13:48

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, obilježava se u znak sjećanja na osnutak Sisačkog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska 1941. godine, koji je bio prva naoružana antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji.

Odredom koji je, prema izjavama sudionika Janka Bobetka, u početku imao oko pedeset boraca, zapovijedao je Vlado Janić Capo.

Osnutak sisačkog odreda označio je početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od 500.000 hrvatskih građana, ističe se u povijesnim pregledima.


Ovim se povodom na svojim društvenim mrežama oglasio i najpoznatiji hrvatski pjevač, Marko Perković Thompson. On je na svojim društvenim mrežama objavio poveznicu na pjesmu “Dan dolazi”, svoj veliki hit s albuma “Bilo jednom u Hrvatskoj” iz 2006. godine.
Album koji je raspametio Hrvate

Podsjetimo, na albumu “Bilo jednom u Hrvatskoj” su se, osim pjesme “Dan dolazi”, našle i pjesme “Početak”, “Dolazak Hrvata”, “Duh ratnika”, “Diva Grabovčeva”, “Moj dida i ja”, “Neka niko ne dira u moj mali dio svemira”, “Lipa Kaja”, “Kletva kralja Zvonimira” i “Ratnici svjetla”.

Bio je to najprodavaniji album te godine, a na dan promocije albuma gužve u Bogovićevoj ulici u Zagrebu bile su nezapamćene.

Svi koji te večeri nisu mogli osobno doći do Thompsona imali su ga prilike gledati preko televizijskog glazbenog programa CMC i slušati putem Narodnog radija koji su cijeli prijenos pratili uživo.

Sjajna ekipa počevši od Tihe Orlića s kojim je Thompson već prije surađivao pa do novih Damira Šomena, Damira Lipošeka Keksa, Fedora Boića, Branimira Mihaljevića, Berislava Blaževića Bere te Tomislava Mandarića stvorila je jedan od najslušanijih albuma u povijesti novije hrvatske glazbe.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.