Thompson se konačno vraća na scenu! Ima i novu pjesmu

Detalje je otkrio njegov kolega i dugogodišnji prijatelj

BILD.BA | 30. KOLOVOZA 2023. | 14:08

Više od godinu dana nakon što se povukao iz javnosti te otkazao sve koncerte, pjevač Marko Perković Thompson vraća se na glazbenu scenu s novom pjesmom. Detalje je u novom intervjuu otkrio Thompsonov kolega i dugogodišnji prijatelj, pjevač Mate Bulić.

U pjesmi ‘Zemlja heroja’ udružit će se naime, Mate Bulić, Thompson, Tomislav Bralić i Stanko Šarić iz grupe Najbolji hrvatski tamburaši.

‘Zvali su me Mario Rucner, Dražen Žanko i Thompson da se uključim u taj projekt. Marko je rekao da je pjesma dobra i ja sam to čuo i vidio da je riječ o pravoj klasičnoj domoljubnoj pjesmi i naravno da sam se priključio’, ispričao je Mate Bulić u intervjuu za 7dnevno.


‘Kad je riječ o novom projektu i Markovu pjevanju, znam kakav je Marko emotivac i kako sve to utječe na njega. Teško je pristao na tu pjesmu, kao što je svima nama bilo teško odbiti i ne završiti projekt. On je ušao u tu fazu i to je odradio, a ja sam rekao: ‘Vidiš da se možeš izboriti da budeš snažan i jak kakav si prije bio’. Ja se nadam da će tako opet i biti’, objasnio je ‘kralj dijaspore’.

‘Marko je moj dvostruki kum. Mi smo kao rodbina. Nismo krvno povezani, ali smo povezani svim drugim elementima. Marko je puno, puno učinio u mom životu i za moju karijeru. Što je najvažnije, za one koji kažu: ‘Bože, koliko li je uzeo pjesama’, neka se zna, on bi uvijek rekao: ‘To je za tebe! Nikad mi to više nemoj ni spominjati’. I zahvaljujući tomu sam uspio ostvariti ovakvu karijeru’, izjavio je Bulić.

I on je, poput Thompsona, neko vrijeme izbivao sa scene, i to zbog ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Zbog borbe s koronavirusom završio je u induciranoj komi, a oporavak je bio dug i mukotrpan.

‘Nakon tih prvih mjeseci u kojima sam bio u komi ovakvoj i onakvoj nisam uopće razmišljao hoću li jednog dana opet zapjevati, nego sam samo mislio: Bože moj, hoću li moći hodati? Jer palac lijeve noge nisam uopće mogao micati. Tek kasnije sam se zapitao hoću li imati istu boju glasa, istu snagu, kako ću pjevati i hoću li se moći izboriti’, prisjetio se 66-godišnji pjevač.

‘Tako mi je došlo jedan dan, otpjevao sam i snimio pjesmu i iste je sekunde poslao svom kumu Marku, a on mi je rekao: ‘Ja ne mogu vjerovati da ti ovo možeš pjevati u takvoj situaciji, pa ti ćeš biti pravi!’ I to mi je bila injekcija koju sam dobio kako bih se oporavio. Na kraju sam rekao – Bože, hvala ti na ovom danu koji si mi dao, da mogu raditi posao koji najviše volim’, zaključio je Bulić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.