Thompson je obilježio Dan Hrvatske vojske poznatom pjesmom: 'U Domovinskom ratu smo disali zajedno'

Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. svibnja.

BILD.BA | 28. SVIBNJA 2024. | 19:09

Na Thompsonovoj Facebook stranici osvanula je objava posvećena Danu hrvatske vojske.

“33. je obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske! Pobjednička vojska jaka, još se brine i gine, zbog domovine”, stoji u objavi ispod koje se nalazi Thompsonov hit “E, moj narode”.

“Hvala Vam za Domovinu, poginulim i nestalih pripadnicima HV, neka im je vječna slava. U Domovinskom ratu smo bili jedno, disali smo zajedno i uspjeli, da je bar danas takvo zajedništvo u narodu, bili bi puno jači”, “E moj narode, volimo svoju domovinu. Pjesme koje su nastale u čast lijepoj našoj. A tvoje pjesme ne moramo ni spominjati. One su u našim srcima”, “To je koncert, to je čovjek, pjevač, domoljub”, komentirali su mnogi.


Podsjetimo, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade Zbora narodne garde.
‘S ponosom se prisjećam povijesnog dana otprije 33 godine’

U povodu obilježavanja 33. godišnjice ustrojavanja Hrvatske vojske, održala se svečana akademija na kojoj je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručio pripadnicima Oružanih snaga pohvalnice za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća.

Anušić čestitao Dan Oružanih snaga: 'Gradimo vojsku koja će uvijek biti spremna odgovoriti'

Obilježavanju je prisustvovao predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministri Ivan Anušić, Tomo Medved, Davor Božinović, Josip Dabro, Gordan Grlić Radman i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomir Kundid, prenosi Otvoreno.hr.VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.