Težak robijaški život hrvatskog superpolicajca koji se pati u Lepoglavi: ‘Rekli su mu, ako priznaš, sutra ideš van’

Toliku bi vrijednost Dolački trebao vratiti državi nakon što izađe na slobodu

BILD.BA | 31. SVIBNJA 2023. | 10:36

Željko Dolački, nekadašnji načelnik u zagrebačkoj kriminalističkoj policiji, odslužio je već više od pola kazne. Dobio je šest godina zatvora zbog milijunske krađe zlata i novca iz službenog sefa.

No, iako po zakonu ima pravo nakon odsluženja polovice kazne tražiti puštanje na uvjetni otpust, te unatoč primjerenim zatvoreničkim danima, Dolački ne može iz kaznionice u Lepoglavi, kamo je nedavno prebačen iz kaznionice u Glini.

Povjerenstvo za uvjetni otpust odbilo mu je molbu za prijevremeni izlazak na slobodu jer se uprava kaznionice tomu usprotivila. Bez obzira na to što je dobio pozitivna mišljenja o ponašanju iza rešetaka, Dolački nije pušten ranije iz zatvora.


Iz izvora u zatvorskom sustavu doznajemo da se to dogodilo jer nije želio priznati krivnju za golemu krađu. “Rekli su mu da prizna i da može idući dan izaći, no on to ne želi jer od početka procesa negira krivnju”, rekao nam je upućeni izvor te dodao kako određeni ljudi iz sustava čak nagovaraju Dolačkog da prizna kako je otuđio novac i zlato koje je policija ranije privremeno oduzela osumnjičenicima.

Prema podacima iz pravomoćne presude kojom je Dolački osuđen na šest godina zatvora zbog zloporabe svoga tadašnjeg položaja, riječ je o vrijednosti od oko 3,3 milijuna kuna, odnosno oko 450 tisuća eura.

Toliku bi vrijednost Dolački trebao vratiti državi nakon što izađe na slobodu. Naši izvori iz zatvora smatraju da je bivši policijski šef već trebao vratiti ukradeno. OVDJE opširnije.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.