Teška generalna provjera za Vatrene , Dalićevi izabranici će igrati s jednim od favorita za osvajanje Eura

BILD.BA | 29. PROSINCA 2023. | 13:52

Generalnu provjeru pred Europsko prvenstvo hrvatska nogometna reprezentacija imat će protiv jednog od favorita tog turnira, Portugala, pišu Sportske novosti.

Portugal je jedna od rijetkih reprezentacija koju Vatreni nikad nisu pobijedili, a trebala bi to biti odlična uvertira pred prvi hrvatski nastup na EP-u, 15. lipnjan u Berlinu sa Španjolskom.

Portugal se na Euro plasirao pobjedama u svih 10 kvalifikacijskih utakmica, a pod vodstvom izbornika Roberta Martineza briljira Cristiano Ronaldo, koji je u devet nastupa u kvalifikacijama zabio čak 12 pogodaka.


S Portugalom je Hrvatska igrala sedam puta i ima samo jedan remi, i to u prijateljskom susretu.

Portuglaci su na Euru u skupini F, gdje su im suparnici Česi, Turci i pobjednik play-off turnira na kojem nastupaju Gruzija, Luksemburg, Grčka i Kazahstan.

Hrvatska će u ožujku odigrati dvije prijateljske utakmice u Ujedinjem Arapskim Emiratima, 3. lipnja u Rijeci protiv Sjeverne Makedonije i potom prije dolaksa u kamp u Njemačkoj protiv Portugala.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.