Svjetski mediji zgroženi ponašanjem srpskih navijača: 'Jedni su od najagresivnijih na svijetu'

Nose majice s osuđenim ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

BILD.BA | 10. LIPNJA 2024. | 16:36

Srpske huligane bije glas kako su jedna od najagresivnijih navijačkih skupina na svijetu. Uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj koje počinje za nekoliko dana, britanski su se mediji raspisali o neredima koje naši susjedi rade: tuku se s policijom i zaštitarima, izazivaju kaos na nogometnim terenima...

Nijemci imaju dosta iskustva u organiziranju ovih natjecanja, međutim to je sve dosta zahtjevno i, nažalost, engleski navijači poželjna su meta za huliganske napade, kaže pred početak Europskog prvenstva izvor iz britanske policije za otočke medije.

Engleska je na Euru 2024 godine smještena u grupu s Danskom, Slovenijom i Srbijom, a upravo na srpske navijače upozoravaju britanski mediji... "Srpski huligani jedni su od najagresivnijih na svijetu.


Tuku se s policijom i zaštitarima, izazivaju kaos na nogometnim terenima", piše The Sun.

"U prošlosti su vikali 'Ubij Albance!', nose majice s osuđenim ratnim zločincem Ratkom Mladićem i navodno su zainteresirani za tučnjave s engleskim navijačima", samo su neke od zabrinjavajućih rečenica s kojima je poznati britanski časopis opisao Srbe.

Britanski mediji također pišu kako u Njemačkoj živi velik broj Srba te su sigurni kako će puno njih pratiti reprezentaciju tijekom turnira.


Nabrojali su nerede srpskih navijača

Nabrojali su i sve huliganske ispade srpskih navijača, poručuju kako se Delija i Grobara treba posebno paziti... Podsjetili su sve i na nemile scene iz Italije 2010. kad je utakmica prekinuta.. "Nadamo se da ćemo izbjeći sukobe kakvi su bili s Rusima u Marseilleu 2016. godine", poručili su Britanci te su podsjetili kako su Srbi i Rusi u dobrim odnosima.

Nijemci su uoči Eura pokazali veliku zabrinutost: Evo od čega najviše strahuju

"Srpski pro-Putinovi huligani imaju Engleze na vidiku", naveo je poznati Daily Mail u članku te su razgovarali s jednim srpskim huliganom koji ima jezivu poruku za sve Engleze koji putuju na Euro. "Neka vam Bog pomogne. Nitko nije ravan Delijama na Balkanu. Mi smo najjači i najvjerniji navijači", poručio je pripadnik Delija za britanski časopis.

"Engleskih huligana prije su se svi bojali, sad to više nije slučaj. A mi se ne bojimo nikog osim Boga", zaključio je pripadnik Delija. Britanski mediji raspisali su se i o povijesnoj vezi srpskih huligana s politikom. Navode kako ih je "koristio" Slobodan Milošević, kako su povezani s narko-svijetom, spominju i Velju Nevolju i njegovu "mašinu za mljevenje mesa"...
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.