Sud je odlučio: Neumska parking služba je izgubila spor, moraju tužitelju vratiti 12 KM

Sud je naglasio da takvo mjesto nije primjereno za parkiranje.

BILD.BA | 20. LIPNJA 2024. | 12:30

U razvoju sudskog spora u Neumu, Sudsko vijeće Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo je presudu koja osuđuje firmu Bakus zbog nezakonite naplate parkinga.

Ova odluka potvrđuje da je Bakus, koji je imao koncesiju za naplatu parkinga, neopravdano naplatio iznos od 12,00 KM od vozača koji je parkirao na neuređenoj zelenoj površini u Neumu.

Presuda, koju je donio Općinski sud u Čapljini, navodi da je vozilo parkirano na površini koja nije označena kao parking te da nije postojala odgovarajuća signalizacija ili vertikalne i horizontalne oznake.


Sud je zaključio da Bakus nije imao pravni osnov za naplatu parkinga na tom mjestu, te je osuđen na vraćanje iznosa s kamatama, prenosi PressMedia.


Nisu postupili po propisima

Osim što je utvrđeno da se radi o neoznačenoj i neuređenoj zelenoj površini između stambenih jedinica, ispred trafostanice, sud je naglasio da takvo mjesto nije primjereno za parkiranje jer ometa pristup ovlaštenim službama.

Počeli su radovi po Širokom Brijegu: Gradi se novi parking i šetnica

Sud je također istaknuo da Općina Neum nije zakonski obaviještena i da nije postupila po propisima Zakona o komunalnim djelatnostima HNŽ-a u vezi s dodjelom koncesija za javne površine.VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.