Strava u Tuzli: Muškarac aktivirao bombu i ubio se, supruga teško ozlijeđena

FOTO: TUZLANSKI.BA

U kući je navodno bila i kćerka, ali nije zadobila ozlijede

BILD.BA | 19. SVIBNJA 2023. | 12:27

U naselju Moluhe u Tuzli jutros je aktivirana eksplozivna naprava na katu kuće usljed čega je jedna muška osoba smrtno stradala dok je jedna ženska osoba u teškom stanju prevezena u UKC Tuzla. Ovaj događaj prijavljen je Operativnom centru Uprave policije MUP Tuzlanske županije u 7:55 sati.

Odmah nakon prijave na teren je upućena je patrola policije PS Zapad i policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla kao i službenici OKP PU Tuzla i Odsjeka za krim tehniku i Kontradiverziona ekipa zbog sumnji da na licu mjesta ima više eksplozivnih naprava, kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TŽ.

Kako neslužbeno saznaje portal Tuzlanski.ba muškarac koji je aktivirao bombu smrtno je stradao na licu mjesta dok je njegova supruga u teškom stanju prevezena u UKC Tuzla.


“Pacijentica inicijala E.O. hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, s višestrukim ozlijedama ekstremiteta, u tijeku je priprema za operativni zahvat” – priopćila je glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Nakon što je obavljen KDZ pregled objekta zbog sumnje se na više postavljenih bombi dežurni liječnik Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla konstatirao smrt muškarca inicijala M.O. rođenog 1968. godine iz Tuzle. U kući je navodno bila i kćerka, ali nije zadobila ozlijede. O svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije koji će rukovoditi uviđajnim radnjama.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.