Štimac oštar: HNS i Vatreni su, otkako postoje, rak-rana svima koji žele rušiti sve što je domoljubno

FOTO: CROPIX

Očekuje da se javnosti objave puni podaci osoba koje su sudjelovale u incidentu s Livajom

BILD.BA | 8. LIPNJA 2023. | 11:20

Bivši igrač Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije, kao i bivši trener/izbornik spomenutih momčadi, drugi se put oglasio o slučaju Marko Livaja.

Rekao je da je cijela situacija predimenzionirana, ali da smo na to naviknuti.

"HNS i Vatreni su, otkako postoje, rak-rana svima koji žele rušiti sve što je domoljubno i što predstavlja istinske vrijednosti naše mlade države. Ovo je samo posljedica onoga što se događalo nakon finala kupa kada je Marko pogriješio ponesen euforijom. Tada je najprije Hajduk napravio golem propust jer je izostala hitna reakcija, isprika javnosti i sankcija igraču. Javnosti su se obratili tek šturim priopćenjem nakon upozorenja jednog od glavnih sponzora da će prekinuti ugovor zbog pozivanja na nasilje", rekao je Štimac za Večernji.


Dodao je da je HNS-ov propust odugovlačenje s izricanjem sankcije prema igraču i izostanak reakcije osobe odgovorne za sigurnost koja je pojedincima, koji su u vrijeme treninga reprezentacije imali privilegij biti na tribinama, dopustila da se huliganski ponašaju i isprovociraju igrača.

"Marko evidentno nije reagirao na prve prozivke, koje su očito trajale dok se čaša nije prelila. Očekujem da se javnosti objave puni podaci osoba koje su sudjelovale u ovome i da im se, sukladno zakonu o ponašanjima na sportskim borilištima, izreknu mjere zabrane", naglasio je bivši hrvatski izbornik.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.