Stanje u New Delhiju je alarmantno: Evo kako se stanovnici nose s rekordnim temperaturama

FOTO: BCCL DELHI

Temperature su toliko visoke da je u državnoj školi u istočnoj indijskoj državi Bihar nekoliko učenika izgubilo svijest.

BILD.BA | 29. SVIBNJA 2024. | 16:34
IZVOR: HINA

Rekordne vrućine u srijedu su, drugi dan zaredom zahvatile dijelove indijske prijestolnice, dosegnuvši temperaturu od 52,3 Celzijeva stupnja, a toplinski val bez presedana zahvatio je i neke sjeverozapadne regije.

Rekordno visoke ljetne temperature posljednjih su dana rezultirale neuobičajeno jakim toplinskim valom, rekli su meteorolozi, no kažu da bi od četvrtka trebao popustiti u području sjeverozapadne i središnje Indije.

Temperature su toliko visoke da je u državnoj školi u istočnoj indijskoj državi Bihar nekoliko učenika izgubilo svijest. Školski liječnik je kazao da se to događa zbog neravnoteže elektrolita, što uzrokuje nesvjesticu, povraćanje i vrtoglavicu.


Aziju je ove godine zahvatilo iznimno vruće ljeto, trend koji su, kako kažu znanstvenici pogoršale klimatske promjene, a potaknuli su ih ljudi.


Stanje je alarmantno

Indija obično proglašava toplinski val kada maksimalna temperatura dosegne 4,5 do 6,4 Celzijeva stupnja više od uobičajene temperature, a jak toplinski val kada je temperatura viša od normalne za 6,5 Celzijevih stupnjeva.

Veliko nevrijeme hara Hrvatskom: Teško ozlijeđeni vatrogasac je hitno prevezen u bolnicu

Neuobičajeno visoke temperature nagnale su indijsko Izborno povjerenstvo da prošli tjedan za vrijeme održavanja općih izbora u New Delhiju postave medicinsko osoblje na biračkim mjestima.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.