Srbin je uhićen zbog provokacija u Vukovaru: 'Zašto bi to netko radio, posebno ako je otišao na odmor'

FOTO: PIXSELL

Neki smatraju kako je V.M. provocirao. “Uhićen je zato što je namjerno provocirao i malo su ga kaznili”

BILD.BA | 7. LIPNJA 2024. | 11:48

Društvenom mrežom X širi se fotografija sudskog rješenja prema kojem je vidljivo kako je jedan srbijanski državljanin ostao bez 700 eura jer je na majici nosio lik vojvode Voje Tankosića.

Naime, V. M. uhićen je u Vukovaru zbog nošenja majice s likom Voje Tankosića, srpskog vojnog vođe iz Prvog svjetskog rata. Policija mu je nakon uhićenja oduzela majicu, a V. M. je morao platiti kaznu u iznosu od 700 eura kako bi izašao iz pritvora.

Nisu oni jedini. Ovu vijest su prenijeli i tamošnji portali koji su se pitali “gdje je granica” odnosno tko su ti nepodobni Srbi. Tako se pitaju bi li hrvatske vlasti isto reagirale da je V. M. nosio primjerice majicu s likom Kralja Petra II. Karađorđevića, za kojeg smatraju da je u jednom trenu bio “kralj Hrvata”.


Zanimljivo, nisu se svi u komentarima složili s kritičarima hrvatskih vlasti. Neki smatraju kako je V.M. provocirao. “Uhićen je zato što je namjerno provocirao i malo su ga kaznili”, “Za početak, zašto bi to netko radio, posebno ako je otišao na odmor”, “Što će mu ta majica u Hrvatskoj, stalno nešto provociramo, poslije nam je đavao kriv”, samo su neki od komentara.

Podsjetimo, riječ je o četničkom vojvodi i osnivaču velikosrpske organizacije ‘Crna ruka’. Špica turističke sezone se očekuje u srpnju i kolovozu, a s njime rastu i mogućnosti ovakvih ili sličnih vijesti. Očito da je hrvatska policija odlučila zaštiti građane od provokativnih sadržaja, pa makar oni prikazivali vojvode iz davnog Prvog svjetskog rata.
‘Ne idite u Hrvatsku raditi’

Naravno bilo je i onih kojima nije bilo jasno zašto je hrvatska policija uopće išla u akciju: “Bi li se dogodilo isto da je na majici nosio Milankovića, Pupina, Teslu, Bajagu, Lepu Brenu”, upitao se jedan Srbin.

Mnogima je pak cijeli slučaj je bio smiješan: “Ljetujte, ali pazite na garderobu”, “A možda siromah i ne zna tko je bio na majici”.

U centru Beograda je osvanuo grafit: Ponovno spominju Srebrenicu i Hrvate

S početkom ljetne sezone, nije moglo proći bez poziva na bojkot hrvatskog mora i hrvatskih poslodavaca: “Ne dolazite u Hrvatsku ni ljetovati, ni radit. Kako reče Vuk Kosti, zid ćemo dići na Dunavu. Ni mi tamo – ni vi ovamo”, prenosi Otvoreno.hr.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.