Sramotno: Oskrnavljen pravoslavni hram u Stocu

FOTO: SRNA

Oko crkve su razbijene cigle od udaraca i ima mnogo kamenja

BILD.BA | 26. OŽUJKA 2023. | 20:03

Nepoznati počinitelj oskvrnavio je Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg u Stocu, na kojem je pokušao da razvali vrata, izjavio je Srni svećenik Dejan Grčić, dodajući da je ovo ružna poruka za Srbe u ovom gradu da njihova imovina nije sigurna.

Svećenik Grčić prvi je zatekao ovaj prizor i o svemu obavijestio policiju koja je obavila očevid, javlja Srna.

"Policija je izvršila očevid. Oko crkve su razbijene cigle od udaraca i ima mnogo kamenja. Nekim predmetom, možda polugom, pokušano je razvaljivanje vrata. Ovo je pokušaj devastacije i ružna poruka za Srbe u Stocu. Poruka je to da njihova imovina nije sigurna", kaže Grčić.


Srpski vijećnik u Općinskom vijeću Stolac Nedeljko Đogo kaže da su malobrojni Srbi u Stocu veoma potreseni zbog ovog događaja.

"Vrata su oštećena, mnogo je kamenja okolo. Netko je očigledno želio provaliti u crkvu i devastirani unutrašnjost. Ne vidimo drugog razloga, jer se u crkvi nema što ukrasti", rekao je Đogo.

On dodaje da su jaka ulazna vrata spriječila da ne dođe do većeg oštećenja.

Đogo je uvjeren da je nakon devastacije i napada na Sabornu crkvu u Mostaru neko isto želio da napravi i u Stocu.

"Srbi u Stocu svojim ponašanjem, vjerskim i političkim djelovanjem nikada nisu radili na destabilizaciji odnosa u Stocu. Ovo su grozne poruke", navodi Đogo.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.