Službeno je: Miloš Vučević izabran za predsjednika Srpske napredne stranke

FOTO: TWITTER

On je trenutni ministar Srbije, a nekadašnji gradonačelnik Novog Sada

BILD.BA | 27. SVIBNJA 2023. | 16:44

Miloš Vučević izabran je za predsjednika Srpske napredne stranke (SNS).

Vučevića je na današnjoj izvanrednoj sjednici SNS-a u Kragujevcu predložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je trenutni ministar Srbije, a nekadašnji gradonačelnik Novog Sada.


Vučić je prilikom obraćanja rekao da nikad neće napustiti SNS.

– Ponosan sam što sam sve ove godine vodio najbolju stranku – poručio je Vučić.

Vučević je rođen 1974. u Novom Sadu, pravnik i političar, bio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsjednik Srpske napredne stranke.

Gradonačelnik Novog Sada je prvi put postao nakon izbora za gradonačelnika Novog Sada 2012. godine, da bi bio ponovo izabran na izborima za gradonačelnika 2016. godine, što još od Jovana Dejanovića nikom nije pošlo za rukom, a povijesni treći put je postao gradonačelnik Novog Sada na izborima za gradonačelnika 2020. Na 4. skupštini Srpske napredne stranke održane 28. svibnja 2016. izabran je za potpredsjednika stranke.

Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Odvjetništvom se bavi od 1999. godine.

Predsjednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsjednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnoj razini održanim 2011. godine. Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u rujnu 2012. godine nakon se prestaje baviti odvjetničkim poslom.

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada. Te godine postaje i potpredsjednik Srpske napredne stranke.

Vučević govori engleski jezik. Oženjen je, otac je Mihaila i Danila.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.