Sjajne vijesti za majke u FBIH: Obećana im je pristojna novčana pomoć za svako novorođeno dijete

Ministar je tijekom sastanka rekao da je osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava.

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2024. | 17:12
IZVOR: FENA

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je danas sastanak s direktorom Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA) Almirom Badnjevićem kako bi razmotrili aktivnosti neophodne za provođenje programa podrške majkama porodiljama za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Ministar je tijekom sastanka istakao kao osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, te realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Ministarstva i IDEEA-e.


Podjela pomoći porodiljama će se ubrzati

Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se proces podjele podrške porodiljama pojednostavio i ubrzao.

'Član Predsjedništva BiH iz reda….' neustavan je, proturječan i apsurdan izraz

Kako bi se sve to omogućilo tijekom narednih nekoliko dana potpisat će se i sporazumi između Ministarstva i IDEEA-e zbog nastavka aktivnosti koje će omogućiti skori početak podjele podrške porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.