Sjajne vijesti za majke u FBIH: Obećana im je pristojna novčana pomoć za svako novorođeno dijete

Ministar je tijekom sastanka rekao da je osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava.

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2024. | 17:12
IZVOR: FENA

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je danas sastanak s direktorom Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA) Almirom Badnjevićem kako bi razmotrili aktivnosti neophodne za provođenje programa podrške majkama porodiljama za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Ministar je tijekom sastanka istakao kao osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, te realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Ministarstva i IDEEA-e.


Podjela pomoći porodiljama će se ubrzati

Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se proces podjele podrške porodiljama pojednostavio i ubrzao.

'Član Predsjedništva BiH iz reda….' neustavan je, proturječan i apsurdan izraz

Kako bi se sve to omogućilo tijekom narednih nekoliko dana potpisat će se i sporazumi između Ministarstva i IDEEA-e zbog nastavka aktivnosti koje će omogućiti skori početak podjele podrške porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.