Široki Brijeg: U subotu 25. međužupanijsko natjecanje 'Sigurno u prometu'

Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela.

FENA | 23. SVIBNJA 2023. | 16:26

U okviru prometno-preventivnih i edukativnih aktivnosti Auto moto saveza BiH, u športskoj dvorani Druge osnovne škole u Širokom Brijegu održat će se u subotu, 27. svibnja, 25. završno međužupanijsko natjecanje učenika osnovnih škola ''Sigurno u prometu''.

Na završnom međužupanijskom natjecanju sudjeluje 11 školskih ekipa, koje su postigle najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u Posavskoj, Srednjobosanskoj, Hercegbosanskoj, Županije Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i ekipa iz Žepča iz Zeničko-dobojske županije.

Cilj natjecanja je da učenike što više zainteresiramo za oblast cestovnog prometa, i da učenici shvate ulogu i značaj znanja iz te oblasti, te da se kroz izvannastavne aktivnosti osposobe u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a ujedno, kroz vještinu upravljanja biciklom, učiniti djecu sigurnim sudionicima u prometu, priopćili su iz Auto moto saveza u BiH.


Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela.

U teorijskom dijelu učenici se natječu u poznavanju prometni i sigurnosnih pravila, prema testovima za provjeru znanja učenika. U praktičnom dijelu učenici se natječu u vještini vožnje biciklom na posebno uređenom poligonu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.