Široki Brijeg: U subotu 25. međužupanijsko natjecanje 'Sigurno u prometu'

Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela.

FENA | 23. SVIBNJA 2023. | 16:26

U okviru prometno-preventivnih i edukativnih aktivnosti Auto moto saveza BiH, u športskoj dvorani Druge osnovne škole u Širokom Brijegu održat će se u subotu, 27. svibnja, 25. završno međužupanijsko natjecanje učenika osnovnih škola ''Sigurno u prometu''.

Na završnom međužupanijskom natjecanju sudjeluje 11 školskih ekipa, koje su postigle najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u Posavskoj, Srednjobosanskoj, Hercegbosanskoj, Županije Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i ekipa iz Žepča iz Zeničko-dobojske županije.

Cilj natjecanja je da učenike što više zainteresiramo za oblast cestovnog prometa, i da učenici shvate ulogu i značaj znanja iz te oblasti, te da se kroz izvannastavne aktivnosti osposobe u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a ujedno, kroz vještinu upravljanja biciklom, učiniti djecu sigurnim sudionicima u prometu, priopćili su iz Auto moto saveza u BiH.


Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela.

U teorijskom dijelu učenici se natječu u poznavanju prometni i sigurnosnih pravila, prema testovima za provjeru znanja učenika. U praktičnom dijelu učenici se natječu u vještini vožnje biciklom na posebno uređenom poligonu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.