Širi se kultura bh. Hrvata: Uskoro utemeljenje Napretkove podružnice u Tomislavgradu

Tema sastanka bila je osnivanje podružnice HKD Napredak u Tomislavgradu.

FENA | 8. KOLOVOZA 2023. | 14:37

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin primili su danas u Uredu načelnika izaslanstvo HKD Napredak koje je predvodio Miroslav Landeka, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak, predsjednicu Inicijativnog odbora HKD Napredak, podružnica Tomislavgrad, Mariju Pavković Baković i članove Inicijativnog odbora, Karlu Radoš i Iliju Zorića Snigu.

Tema sastanka bila je osnivanje podružnice HKD Napredak u Tomislavgradu.

Na početku sastanka dopredsjednik Landeka je upoznao načelnika općine Tomislavgrad i predsjednika Vlade HBŽ-a sa službenom inicijativom da se podružnica najvećeg kulturnog društva Hrvata u BiH utemelji i u Tomislavgradu. Inicijativu da podružnica Tomislavgrad bude dio velike Napretkove obitelji diljem svijeta rado su podržali te će, kako su kazali, sa svoje strane na konkretan način podržati rad buduće podružnice.


Predsjednica Inicijativnog odbora Marija Pavković Baković ih je upoznala kako će se osnivačka skupština HKD Napredak podružnica Tomislavgrad održati 15. rujna 2023. godine te ih je ovom prigodom i službeno pozvala na tu skupštinu, a oni sa zadovoljstvom potvrdili svoj dolazak.

Svi sudionici sastanka složili su se kako će osnivanje Napretkove podružnice u Tomislavgradu biti na korist svima, jer će HKD Napredak svojim brojnim i raznovrsnim kulturnim sadržajima i projektima, izdavačkom djelatnošću i stipendijama obogatiti i oplemeniti kulturni život općine Tomislavgrad i Hercegbosanske županije, izvijestili su iz te općine.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.