SIPA locirala šest migranata, za jednim traga interpol

U akciji je uhićena jedna osobu dok je preostalih pet osoba predano u dalju nadležnost Službe za poslove sa stranicama Bosne i Hercegovine.

BILD.BA | 22. VELJAČE 2024. | 10:07
IZVOR: HMS

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, u suradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva locirali šest državljana Afganistana i Egipta, od kojih je za jednim raspisana međunarodna Interpolova tjeralica od NCB Beograd.

Međunarodna tjeralica raspisana je s ciljem uhićenja i izručenja navedene osobe Republici Srbiji radi kaznenog gonjenja za kazneno djelo „Nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija“.

Policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u srijedu pretresli jedan stambeni objekt i oduzeli pištolj. U akciji je uhićena jedna osobu dok je preostalih pet osoba predano u dalju nadležnost Službe za poslove sa stranicama Bosne i Hercegovine.


Navedene aktivnosti realizirane su na osnovu međunarodne suradnje s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srbije, navodi se u priopćenju iz SIPA-e.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.