Schmidt posjetio Potočare pa poručio čelnicima RS-a: 'Dođite ovdje da šutimo i tugujemo'

Ponovno poziva na mir.

BILD.BA | 10. SRPNJA 2024. | 12:21
IZVOR: FENA

Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt posjetio je danas Potočare i u prostoru bivše Tvornice akumulatora odao počast za 14 žrtava genocida koji će sutra biti ukopani u mezarju Memorijalnog centra i tako konačno pronaći svoj smiraj.

Veoma je dirljivo biti ovdje danas. Dvadeset devet godina poslije, mi smo danas u mogućnosti oplakivati i odati počast onima koji su izgubili živote – rekao je ovom prilikom Schmidt.

Kako je kazao, svake godine vidimo imena ljudi koji se ukopavaju i koja su dodana onima koji su već sahranjeni u Potočarima.


Ako netko sumnja kakva budućnost mora biti ovdje, a to govorim i posebno nekima u Banja Luci, pozvao bih ih samo da dođu ovamo, da šutimo, razmišljamo, tugujemo i odemo s ovog mjesta s jakom opredijeljenošću s porukom ‘nikada više’ i da daju sve od sebe da imamo mirnu i zajedničku budućnost na ovim prostorima, u Srebrenici, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini – poručio je Schmidt.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.