Sami su sebe demantirali: Pogledajte što su srpski navijači napravili slovenskom golmanu

FOTO: ALBERTO PIZZOLI

Napeta utakmica između Srbije i Slovenije podsjetila je na našu situaciju.

BILD.BA | 20. LIPNJA 2024. | 20:02

Srpski nogometni savez od početka Eura tužaka UEFA-u. Uoči utakmice sa Slovencima za sebe su rekli da su gospoda, međutim činjenica da su kovanicama i čašama gađali slovenskog vratara Jana Oblaka ipak prikazuje drugačiju perspektivu.

Napeta utakmica između Srbije i Slovenije podsjetila je na našu situaciju. Susret je završio remijem 1:1. Pogodak za Slovence dao je Karničnik u 69. minuti, a Srbe je u igru vratio Jović u sudačkoj nadonadi (90+5). Stadion u Munchenu je bio prepun Slovenaca i Srba, a probleme na tribinama radili su Srbi.

Oni su kovanicama i čašama gađali nogometaše Slovenije prilikom izvođenja kornera ili auta, a posebno im je na meti bio Jan Oblak koji im je većinu vremena bio blizu. Podsjetimo na njihove prozivke i ucjene o odlasku s prvenstva zbog po njima neprimjerenim radnjama na stadionu.


Prvo su prozvali albanskog novinara Arlind Sadiku koji je srpskim navijačima pokazao albanskog orla ispred tribine na kojoj su bile i zastave ''Kosovo je Srbija''. Srpski navijači te su zastave unijeli unatoč zabrani prema kojoj nikakva obilježja osim službene srpske zastave nisu dozvoljena. Nakon toga na utakmici Hrvatske i Albanije moglo se čuti skandiranje protiv Srba.


Ipak nisu gospoda

Srpski nogometni savez poslao je UEFA-i zahtjev da se kazne Hrvati i Albanci, ako to UEFA ne napravi, zaprijetili su da će napustiti Euro, a Jovan Šurbatović iz srpskog nogometnog Saveza poslao je ostru poruku. "Po cijenu da ne nastavimo natjecanje na Euru, ako UEFA drastično ne kazni izgrednike, mi ne želimo sudjelovati u ovome", kazao je Šurbatović iz srpskog Saveza.

Srbi traže od UEFA-e da rigorozno kazne hrvatske i albanske navijače: 'Ne želimo sudjelovati na Euru ako...'

"Mi u Srbiji smo gospoda, neka navijači bodre svoje igrače, neka se ne obaziru na protivnike. Drakonska kazna, kao što je kvazinovinaru oduzeta akreditacija, tako želimo da budu kažnjeni i navijači koji su izvikivali skandalozne povike. Tražimo najoštriju kaznu", poručio je za RTS. Međutim na utakmici protiv Slovenaca pokazali su kako ipak nisu gospoda i kako je to ostalo samo na riječima pojedinica iz srpskog nogometnog stadiona.

UEFA bi sada mogla reagirati zbog Srbije, prije svega zbog bacanja predmeta na Slovence, ali i bacanja baklji u teren. U prvim redovima tribine pojavila se zastava Kosova u bojama srpske zastave sa sloganom "Nema predaje". UEFA bi im zbog toga sasvim sigurno trebala pokrenuti disciplinski postupak protiv srpskog Saveza jer se radi o zabranjenoj zastavi koju su srpski navijači drugi put unijeli na stadion, prenosi Direktno.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.