Romeo Jozak otkriva: 'Dinamo se nalazi u krizi, kad je Zdravko Mamić bio gazda sve je bilo posloženo i imali smo imidž'

FOTO: CROPIX

Imao sam puno poziva da se vratim nazad, ali nikad ne reci nikad.

BILD.BA | 12. VELJAČE 2024. | 11:48
IZVOR: sportske novosti

Godinama je bio šef Dinamove nogometne škole, obnašao je i dužnost sportskog direktora kluba te bio čovjek od velikog povjerenja Zdravka Mamića, a nakon razlaza s Modrima 2017. započeo je trenersku karijeru. Vodio je poljsku Legiju i reprezentaciju Kuvajta, a trenutačno obnaša funkciju tehničkog direktora Future Falconsa i koordinatora za talente u Saudijskoj Arabiji.

Riječ je o, naravno, Romeu Jozaku (51) koji je u intervjuu za klix.ba progovorio o saudijskom nogometu, ali i situaciji u hrvatskom prvenstvu.

Hajduk je uvijek sam sebi kamen spoticanja zbog unutarnjih stvari. Moraš imati svlačionicu do kraja pod kontrolom da bi mogao dobivati i manje utakmice puno lakše no što ih oni dobivaju. Oni dobiju Dinamo pa nakon toga naprave nered na malim utakmicama - kaže Jozak.


"Njegov" je Dinamo u dubokoj krizi, ali zasad mu nije u planu vratiti se na Maksimir.

- Dinamo, svaka povijest ima svoju valovitost. Manchester United je dugo harao, žario i palio, a sada ga dugi niz godina nema nigdje iako ima puno veće investicije od Dinama i puno veće budžete, sponzore i bazu navijača, pa se bori. Takvih primjera ima jako puno u povijesti. Dinamo ima svoju valovitost, a ja sam bio dinamovac i još uvijek jesam i to ljudi znaju.

Jozaka su zvali da se vrati u Dinamo

Imao sam puno poziva da se vratim nazad, ali nikad ne reci nikad, ne znaš što će sutra biti i što će život donijeti. Ostavljam otvorena vrata, neću ih nikada zatvoriti, ne znam što će život donijeti, sad sam tu gdje jesam, vidim se ovdje još dugi niz godina, vidjet ćemo šta će dragi Bog reći, ali to je jedna takva ideja - dodaje Jozak.
Objasnio je kako je Dinamo izgledao u njegovo vrijeme, odnosno u razdoblju vladavine Zdravka Mamića.

Dinamo u kadrovskoj krizi

Dinamo ima jednu krizu, činjenica je da se nalazi u krizi, rekao bih u generalno kadrovskoj krizi i pod tim ne mislim samo igračkoj nego i kadrovskoj, ali i kompletnoj. Kadrovska kriza je u pitanju i znam o čemu govorim, ne bih želio govoriti o imenima jer u Dinamu ima puno dobrih ljudi. Dinamo je u kadrovskoj krizi na svim razinama, nije lagana situacija. U ono vrijeme Zdravko Mamić je bio gazda, ja sam imao sve posloženo, on mi je stajao iza leđa te je to izgledalo relativno lagano, bili smo jaki imidžom i u Savezu, i medijski, i politički i svakako, što sada nije slučaj.

- Stvorio se imidž da je to lagano, a to je sve samo ne lagano. Vjetar puše u prsa, ne u leđa, nego u prsa kao nikad dosad i nije se lagano s tim boriti - zaključuje Jozak.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.