Rojs izbačen iz HDZ-a! Njegov kolega smatra da je on 'igrač Zorana Milanovića'

FOTO: HINA/ MLADEN VOLARIĆ

Herman kaže da Ćesiću Rojsu još nije poslao obavijest da više nije član HDZ-a.

HINA | 2. TRAVNJA 2024. | 16:21

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je u utorak da je Ljubo Ćesić Rojs praktički izbačen iz HDZ-a jer je na izborima u XI. izbornoj jedinici prvi na listi stranke Hrvatsko bilo, a uz to je vrlo moguće "igrač" Zorana Milanovića.

"Statut je tu vrlo jasan. Ako bilo koji član nastupi na listi koja nije Hrvatska demokratska zajednica, on se automatski briše iz članstva. Tako da, tu je stvar vrlo jednostavna. To je praktički gotova stvar, tu je Statut vrlo jednostavan i vrlo učinkovit", rekao je Herman novinarima prijesjedniceŠireg predsjedništva HDZ-a, upitan je li Ćesić Rojsizbačen iz HDZ-a.

Herman kaže da Ćesiću Rojsu još nije poslao obavijest da više nije član HDZ-a.


"Nisam mu još poslao obavijest, ali u svakom slučaju postoje tijela stranke koja će to napraviti. Meni je uistinu žao da je gospodin Ljubo Ćesić Rojs izašao (na izbore) na drugoj listi, pogotovo zato što smo dobro surađivali, dobro smo surađivali još nekada na Gornjem gradu, uMedveščaku kada sam ja vodio taj područni odbor prije nego sam postao predsjednik zagrebačkog HDZ-a, tako da šteta", kaže Herman.

Na pitanje je li ga iznenadio, razočaralo taj potez, kažeda ga je razočaralo.

Herman: Vrlo je moguće da je Ljubo Ćesić Rojs "igrač" Zorana Milanovića

"Zapravo me jako razočaralo. Razočara me uvijek kad netko od naših članova, pogotovo ovako istaknutih članova, napravi nešto takvo".

A o tome kakve šanse ima Ćesić Rojs u solo varijanti, predsjednik zagrebačkog HDZ-a kaže da mu šanse nisu pretjerano velike, misli da je njegova procjena bila kriva i bilo bi daleko bolje da je nastupio na nekoj od listi HDZ-a, odnosno tamo gdje on i pripada.

Herman smatra da Ljubo Ćesić Rojs ne može ugroziti HDZ.

Upitan je li Ćesić Rojs "igrač" Zorana Milanovića u dijaspori, Herman kaže da "izgleda da je".

"To ćemo još vidjeti ali po svemu sudeći i s obzirom na ovo što je napravio, ništa nije isključeno, odnosno vrlo jemoguće da je igrač Zorana Milanovića", smatra Herman.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.