Rendulić: Protiv Posušja nas očekuje teška utakmica, domaće prvenstvo je prioritet

FOTO: FENA

To je prva od četiri zaostale utakmice, koje je Zrinjski odgađao zbog nastupa u Europi

BILD.BA | 12. RUJNA 2023. | 13:40
IZVOR: FENA

Nakon „europskih avantura“ ekipu Zrinjskog u srijedu očekuje prvenstveni ogled pred domaćom publikom protiv ekipe HŠK Posušje.

To je prva od četiri zaostale utakmice, koje je Zrinjski odgađao zbog nastupa u Europi.

- Čeka nas zahtjevna utakmica i zahtjevan protivnik koji se dosta pojačao i nije mu ista kvaliteta kao prošle godine. To je nova momčad koja zna što hoće, koja ima kvalitetu i čvrstoću. Ne čeka nas nimalo lagan zadatak, ali smo spremni za to. Kao i od svake druge utakmice očekujemo da pružimo dobru igru i damo svoj maksimum, a ako pružimo maksimum to će biti dovoljno za pobjedu – najavio je ogled s Posušjem trener Plemića Krunoslav Rendulić.


Nakon nastupa u pretkolima europskih natjecanja i povijesnog plasmana u grupnu fazu UEFA Konferencijske lige Rendulić ističe kako je Primjer lige BiH prioritet.

- Domaće prvenstvo je prioritet, jer bez njega nema Europe. Idemo utakmicu po utakmicu, kroz razgovor s igračima uvijek naglasim da je prvenstvo prioritet, a kad dođu druge utakmice, Konferencijske lige i kupa, onda ćemo misliti na to – jasan je bio Rendulić.

Prije reprezentativne stanke Zrinjski je trebao igrati hercegovački derbi protiv Širokog Brijega, ali je i taj dvoboj odgođen, ovoga puta zbog crijevne viroze u redovima Zrinjskog:

- Prvi tjedan je bio vidljiv trag viroze, u toj priči najgore su prošli Malekinušić, Memija, Tičinović, Ramić. Oni su u normalu došli tek prije tri-četiri dana, a ostali su bolje. Dok ne krene utakmica s Posušjem ne možemo reći kakav je trag ostavila bolest. To su sve neki problemi koji se moraju riješiti na dnevnoj bazi.

Završen je i prijelazni rok u BiH, Zrinjski u rosteru ima 29 igrača plus vratare, a posljednje pojačanje je napadač Anton Maglica.

- Treba reći da svi igrači koji su došli imaju kvalitetu, a hendikep je taj što su izvan natjecateljskog ritma. Trebat će im neko vrijem da „nadođu“. Isto vrijedi i za Maglicu. Četiri i pol mjeseca je van treninga, vrijeme ispred nas će mu koristiti, a vjerujem da će nakon druge pauze biti na ozbiljnoj razini – smatra Rendulić.

Osvrnuo se i na temu izostavljanja Ivana Jukića s popisa igrača na koje računa u Konferencijskoj ligi. Rendulić je podsjetio kako na toj listi mogu biti 22 imena i da kada se lista zaključi više nema promjena. U ovom trenutku, Rendulić se morao odreći usluga nekolicine igrača, među kojima je i veznjak Jukić.

- Svaki klub može imati i „B listu“ na kojoj može biti skoro neograničen broj igrača, ali je uvjet da to moraju biti igrači koji su došli iz omladinske škole vašeg kluba, AZ Alkmaar tako ima 40 igrača, a Dinamo 27. Nama, osim Kožulja, nitko drugi u sastavu ne može biti na toj listi jer nisu prošli našu omladinsku školu - pojasnio je.

Novinare je zanimao i eventualni transfer Nemanje Bilbije.

- Koliko mi je poznato, Nemanja (Bilbija) ima ponudu, ali on svaki prijelazni rok ima nekakvu ponudu. Sadašnja ponuda ne zadovoljava sve strane, to je moja pretpostavka, i iz tog razloga je on tu - zaključio je Rendulić.

Zrinjski i Posušje odmjeriti će snage u srijedu, 13. rujna, na stadionu pod Bijelim brijegom, a utakmica počinje u 18.30 sati.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.