Razbijen je opasni narko-lanac u BiH: Razotkriveni su zahvaljujući aplikacijama koje su koristili mnogi kriminalci

FOTO: ILUSTRACIJA

Akcija je realizirana u suradnji s EUROPOL-om.

BILD.BA | 12. LIPNJA 2024. | 12:44
IZVOR: HINA

Vlasti Bosne i Hercegovine razbile su lanac krijumčara veće količine droge na području te zemlje, Crne Gore i susjednih zemalja, te uhitili pet osoba zahvaljujući dekodiranju aplikacija za prikrivenu komunikaciju.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, pripadnici državne policijske agencije SIPA predali su im u nadležnost pet osoba koje su uhitili tijekom protekle noći i rano jutros.

Akcija je realizirana u suradnji s EUROPOL-om i odnosi se na više osoba osumnjičenih za krijumčarenje droge.Više je policijskih agencija sudjelovalo u realizaciji operacije

Dekodiranjem aplikacija za mobilnu komunikaciju Sky i Anom prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni kao organizirana kriminalna skupina u razdoblju od 2019. do 2021. godine krijumčarili opojne droge na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore i susjednih zemalja.

Horor u Sarajevu: Sjedili su skupa u kafiću, zatim je ispalio 16 metaka u nesretnog čovjeka

Više je policijskih agencija sudjelovalo u realizaciji operacije tijekom koje su obavljeni pretresi na više lokacija u gradovima u oba entiteta u Bosni i Hercegovini.

Prema priopćenju, nakon što ispita osumnjičene tužitelj će donijeti odluku o prijedlogu za određivanje pritvora.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.