Radić demantirao glasine o raskolu u vrhu DP-a: 'Nitko neće uspjeti posvađati mene i Penavu'

FOTO: PIXSELL

Naravno da bi HDZ-u to odgovaralo, ali moram reći kako te informacije nisu točne i da one nisu došle ni od mene ni kolege Penave, tvrdi Radić.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 12:56

Neće HDZ određivati tko će u ime Domovinskog pokreta biti glavni koordinator i tko će voditi pregovore na sastancima vladajuće koalicije.

Kraljevstvo kraljevstvu ne propisuje zakone! Jasno je da bi HDZ volio da ja ne budem glavni pregovarač DP-a s obzirom na to da imam puno pregovaračkog iskustva i vještina. Ali ništa od tog pokušaja, kao što sam već i ranije to najavio, ja ću voditi razgovore s našim koalicijskim partnerima - rekao nam je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, kojeg smo zatražili komentar informacija kolega iz 24 sata koji su - pozivajući se na izvore iz HDZ-a, ali i iz Domovinskog pokreta - objavili informacije koje upućuju na zaključak o raskolu u vrhu DP-a.

Točnije, o sukobu predsjednika Ivana Penave sa svojim zamjenikom Mariom Radićem iz kojega je, kako pišu 24 sata, Penava izašao kao pobjednik.


Kolege su prvo citirali izvor iz HDZ-a koji im je rekao kako Radić neće biti koordinator Domovinskog pokreta na sastancima s HDZ-om, a potom su, citirali "izvor iz vrha DP-a" koji im je rekao da nije bilo ni planirano da Radić bude koordinator i da će taj posao obavljati predsjednik stranke Ivan Penava.


To bi HDZ-u odgovaralo

Naravno da bi HDZ-u to odgovaralo, ali moram reći kako te informacije nisu točne i da one nisu došle ni od mene ni kolege Penave. Na koncu mogu poručiti svima da nas nitko neće uspjeti posvađati - rekao nam je zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

Plenković je za frakciju DP-a lažov, manipulator i politički monstrum: 'Obmanuo nas je'

S druge strane, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava nije odgovorio na naš poziv i poruku, prenosi Slobodnadalmacija.hr.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.