(VIDEO) Prizori koji ostavljaju bez teksta: Dinamovci su s tisućama navijača proslavili trostruku krunu

FOTO: PIXSELL

Trg je 'gorio' od brojnih baklji, raketa i raznih pirotehničkih sredstava.

BILD.BA | 27. SVIBNJA 2024. | 08:59

"Imamo danas Dinamo, imamo ga zauvijek. Vi ste najbolji navijači na svijetu, a ovo su najbolji igrači na svijetu", rekao je predsjednik Dinama Velimir Zajec pred mnoštvom navijača na proslavi titule prvaka na središnjem zagrebačkom trgu.

Pred više desetaka tisuća navijača, nogometaši zagrebačkog Dinama su na Trgu bana Josipa Jelačića proslavili 35. naslov u klupskoj povijesti, pri čemu 25. u Hrvatskoj. Zagrijavanje za proslavu krenulo je u popodnevnim satima ispred stadiona Maksimir.

Po završetku utakmice Dinamo - Rudeš, na maksimirskom travnjaku je održana ceremonija dodjele pehara i medalja, a zatim se slavlje preselilo na središnji zagrebački trg. Nogometaši Dinama su do "Jelačić placa" stigli u otvorenom autobusu probijajući se kroz mnoštvo navijača.


Trg je "gorio" od brojnih baklji, raketa i raznih pirotehničkih sredstava, a potpuno ludilo je nastalo u trenutku kada su Bruno Petković i Arijan Ademi na pozornicu poslagali pobjedničke pokale, a Pips, Chips & Videoclips zapjevali "Dinamo ja volim".
'Nije bilo lako, ali smo uspjeli'

"Nije bilo lako, ali na kraju smo uspjeli, osvojili smo dvostruku krunu, to je jedino važno. Hvala vam na ovakvom dočeku, ispunio mi se san, da u gradu u kojem živim dođete u ovakvom broju. Zahvaljujem vam se u ime cijele momčadi", kazao je s pozornice trener Sergej Jakirović koji je poveo pjesmu "Nebo se plavi".

Navijačima se obratio i Bruno Petković koji je pozdravio i bivše čelnike Dinama Mirka Barišića i Vlatku Peras, a dvojcu su upućeni zvižduci. Navijačima se obratio i Arijan Ademi.


Pjesma nije stajala

"Hvala što se došli u ovakvom velikom broju. Slažem se sa svime što je rekao Petković jer to je veličina. Treba cijeniti što je bilo prije i nastaviti još bolje. Želim da ovako bude od početka sezone, da grmi sve i da ne bude ovakav stresan kraj," poručio je Ademi. Pjesmu je poveo i japanski igrač Takuya Ogiwara, koj ije zapjevao hit Prljavog kazališta, "Marina".

Bad Blue Boysi su povukli neočekivan potez: 'Rijeka je dala ogroman broj hrvatskih branitelja, pogriješili smo'

Dinamo je u Hrvatskoj osvojio ukupno 50 trofeja - 25 naslova prvaka, 17 Kupova i osam Superkupova. Međutim, ovo je bila tek treća "trostruka kruna" nakon sezona 2006/07. i 2010/11. Dodajmo i kako Dinamo nikad prije ove sezone nije uspio igrati europsko proljeće i uzeti trostruku krunu, prenosi Direktno.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.