Predstavljanje knjige In vino libertas Valentina Ćorića u petak u Kosači

Tako će, nakon iznimno uspješne promocije u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, i publika iz Mostara i ostatka Hercegovine biti u prilici podrobnije se upoznati s ovim književnim ostvarenjem.

BILD.BA | 13. VELJAČE 2024. | 17:47

U petak od 18 sati će u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u organizaciji Naklade Pavičić, biti upriličeno predstavljanje knjige “Valentin Ćorić: IN VINO LIBERTAS, Autobiografski zapisi iz Haaga”.

Tako će, nakon iznimno uspješne promocije u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, i publika iz Mostara i ostatka Hercegovine biti u prilici podrobnije se upoznati s ovim književnim ostvarenjem.

Organizatori iz Naklade Pavičić objavili su da će, uz autora Valentina Ćorića, o knjizi govoriti i Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti, komparatist, novinar, političar i teatrolog, koji je između ostaloga obnašao dužnost predsjednika hrvatskog P.E.N.-a te predavao na čuvenom američkom sveučilištu Yale. Na predstavljanju također sudjeluje i umirovljeni general Hrvatske vojske i hrvatski književnik Ivan Tolj, koji je bio zastupnik u drugom sazivu Hrvatskog sabora. Predstavljač će biti i odvjetnik Bosiljko Mišetić, savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i nekadašnji ministar pravosuđa u Vladi RH. Moderator će biti novinar Večernjeg lista Zoran Krešić, jedan od boljih poznavatelja političkih prilika u Bosni i Hercegovini.


Odlomke iz knjige čitat će glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.

U pozivu na predstavljanje knjige koja je, kako se navodi, “7 godina odležala u nakladnikovom bunkeru” stoji da su “Autobiografski zapisi” priča o kaplji vina kao dragocjenoj kapi slobode. Također, navodi se i da je knjiga priča o tome kako je autor, pred nosom zatvorske straže, u razdoblju od 15 godina proizveo 1.200 litara izvrsnog vina.

Knjiga je tiskana 2017. godine, a svi koji se s njezinim sadržajem budu dublje upoznali doznat će zašto je ona „na čekanju“ bila sedam godina te tako, usput, postala i bibliografski raritet.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.